• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ordulu Genç, Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu

Ordulu Genç, Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu
Ordu'da Taner Demir adlı bir avcı, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gönüllü asker olmak amacıyla BİMER vasıtasıyla...

Ordu'da Taner Demir adlı bir avcı, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gönüllü asker olmak amacıyla BİMER vasıtasıyla Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu.

Güneydoğu'da terör örgütünün bitirilmesine yönelik operasyonlar ağırlık kazanırken zaman zaman gelen şehit haberleri vatandaşları derinden yaralıyor. Ordu'dan bir haftada 3 şehit verilmesi üzerine BİMER vasıtasıyla Başbakanlığa bir yazı yazan Ordulu fındık tüccarı Taner Demir, Güneydoğdu'da gönüllü olarak görev almak istediğini belirtti. 13 yıllık avcı olan ve her türlü silah teçhizatına sahip olan Taner Demir, başvurusunda, "Doğu illerinde (Silapi, Cizre vs.) yaşanan olaylardan ve verilen şehitlerden son derece rahatsızım. Bu nedenle içimdeki rahatsızlığı bir nebze giderebilmek, vicdanımı rahatlatabilmek için orada göre alan asker ve polisimize destek olabilmek için kendi imkanlarımla veya devletin imkanlarıyla çatışma yaşanan herhangi bir bölgede kendi silah ve teçhizatımla keskin nişancı veya muharebe olarak silahlı görev almak istiyorum. Sonunda ölüm olsa bile" diye yazdı.

Başbakanlık tarafından başvurusunun Milli Savunma Bakanlığı'na iletildiğini belirten Taner Demir, 13 yıldır avcılık yaptığını ve her türlü silah ve teçhizata sahip olduğunu belirtti. Güneydoğu'da yaşanan olaylar, operasyonlar ve verilen şehitler sebebiyle adeta yerinde duramadığını belirten Taner Demir, "Ben avcıyım. Silahlarım var. Uzun namlulu silahımda var. Nişancılığım da var. Şehit haberlerini görünce vicdan azabı duyuyorum. TV izleyemiyorum. Yerimde rahat oturamıyorum. İşim var, çocuklarım var, ailem var, rahatım yerinde, boş ver bana ne diyemiyorum. Gerçekten gönüllü olarak gitmek istiyorum. İnşallah düzgün bir cevap gelir. Bazı insanlar "sana ne, sana mı kaldı, bir akıllı sen misin?'diyorlar ama ben gerçekten gitmek ve orada görev almak istiyorum" dedi.

Ordulu Genç, Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu

Ordulu Genç, Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu

Ordulu Genç, Gönüllü Askerlik İçin Başvurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim