• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ordu’dan 459 Kişi Hacca Gidecek

Ordu’dan 459 Kişi Hacca Gidecek
Ordu'nun Fatsa ilçe Müftüsü Hüseyin Can, yeni hac dönemde Ordu il genelinden toplamda 459 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçe Müftüsü Hüseyin Can, yeni hac dönemde Ordu il genelinden toplamda 459 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Hacı adaylarının yeni dönem için kayıtlarını yaptırdığını belirten Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, "459 hacı adayımız Ordu ilimizden gidecektir. Ek kontenjanın açılmasını bekleyen kişiler de var. Şu an için ek kontenjan kesin değil sadece bir duyum. İnşallah kabul görür ve daha çok hacımız kutsal topraklara gider. Tahminimce kabul edilirse 300 hacı adayımız Ordu bölgesinden daha da gidecektir" dedi.

Fatsa ilçesine yakışır büyük bir caminin projesinin hazırlandığını belirten Müftü Hüseyin Can, "Projeler önümüze geldi ve incelemelerde bulunduk. Çalışmalar yapılıyor. Mühendis arkadaşlar buraya geldiler ve bizleri bilgilendirdiler. Büyük bir proje olduğu için proje aşamasını yavaş ilerletiyoruz. En ince ayrıntısına kadar proje hazırlanıyor. Evkaf Mahallesi'nde bu camimizi yapacağız. Kısmet olursa önümüzdeki aylarda bu proje görücüye çıkacaktır. Türkiye'ye örnek olacak bir camiyi Fatsa ilçesine yapacağız" diye konuştu.

Fatsa Müftülüğü olarak her alanda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Can, "Din görevlileri olarak kampanyalar yaptık ve Bayır Bucak Türkmenlerine ve Suriyeli kardeşlerimize yardım TIR'ları ile yiyecek ve giysi yardımlarında bulunduk. 4-6 yaş grubu öğrencilere kurslar açarak burada dini bilgileri veriyoruz. Bu kursları ben çok önemsiyorum ve önümüzdeki günlerde daha da katılım yüksek olacaktır" şeklinde konuştu.

İlçedeki camilerin genel durumları ile ilgili de bilgiler veren Can açıklamasını şöyle tamamladı: "Her anlamda camilerimiz hizmetlerini gerçekleştiriyorlar. Din görevlilerimiz görevlilerin başında ve herkes çok memnun. Halkımız her zaman en iyisini layıktır. İlçemizde bulunan Topaloğlu Camisi'nde artık sabah namazlarını hatimli bir şekilde kılıyoruz. Hatimli sabah namazı kılmak isteyen cemaatimizi camimize bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim