• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ordu’da Tedes Tartışması

Ordu’da Tedes Tartışması
Karadeniz Sahil Yolu'nun Ordu geçişlerinde uygulanan TEDES'ten bazı vatandaşların yüksek oranda ceza yemesi tartışmaya yol açtı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Ordu geçişlerinde uygulanan TEDES'ten bazı vatandaşların yüksek oranda ceza yemesi tartışmaya yol açtı.

Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçen, alt yapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan TEDES'te 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Tespit edilen ihlaller ise sürücülere ceza olarak yansıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içlerinde 70 kilometre, şehir dışlarında 110 kilometre, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanıyor.

Sistemin faaliyete geçmesinden bu yana geçen süreçte ceza yiyenlerin daha çok çevre illerden sürücüler olduğu belirlendi. İş ve aile ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Karadeniz Sahil Yolu'nun Ordu geçişini kullanan sürücüler, her geçiş ve kavşak noktasında hız sınırını aştıkları gerekçesiyle ceza yemekten kurtulamıyorlar.

Sahil yolunu kullanan bazı Ordulu sürücüler, "Bu sistem ile yavaş gitmeyi öğrendik. Ayrıca kaza oranı düştü. Artık çoluk çocuğumuz daha güvende" dedi.

"GEÇMEYECEKSİN KARDEŞİM"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da sistemin uygulanmaya başlamadan önce tüm çevre illerin milletvekillerine, belediyelerine bildirdiklerini, ayrıca basın ve TV'ler aracılığıyla kamuoyuna duyurduklarını hatırlattı. Orduluların sisteme çabuk intibak ettiğini belirten Yılmaz, "Ceza yiyenlerin çok küçük bir kısmı Ordulu. Ceza yiyenlerin çoğu çevre illerden. Bu yol transit yol olması sebebiyle Ordulular ilk günlerde bu sisteme 1 ya da 2 kez düştü. Bu sistem iki şey istiyor. Birincisi kırmızı ışık geçmeyeceksiniz, ikincisi hız ihlali yapmayacaksın diyor. Dünyanın her yerinde kırmızı ışık ve hız ihlaline ceza yazılır. Geçmeyeceksin kardeşim. Ayrıca sistem uygulanmaya geçtiğinden bu yana ne maddi ne yaralamalı kaza oldu. Daha önce yerel TV'ler akşam-sabah trafik kazası haberi geçerdi. İddiamız odur ki bu güzergahta ölümlü trafik kazası olmayacak" diye konuştu.

Ordu’da Tedes Tartışması

Ordu’da Tedes Tartışması

Ordu’da Tedes Tartışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim