• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ordu’da Su Ürünlerinde Büyük Artış

Ordu’da Su Ürünlerinde Büyük Artış
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, iç su ve denizlerde su ürünleri alanında 7 tanesi deniz sahasında ağ kafeslerde toplam 30 adet...

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, iç su ve denizlerde su ürünleri alanında 7 tanesi deniz sahasında ağ kafeslerde toplam 30 adet üretim tesisi bulunan Ordu'da 5 bin tonun üzerinde su ürünleri üretimi gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

2014 yılında iç su ve denizlerimizde toplam bin ton balık üretiminin gerçekleştirildiğini, bu üretimin 2015 yılında yüzde 260 artış oranıyla 2 bin 600 tona çıktığını belirten Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, bu üretim artışının su ürünleri desteklemelerinde de kendini gösterdiğini belirtti. Yılmaz, "2014 yılında İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunan su ürünleri üreticilerine ürettikleri ürünleri için yaklaşık 865 bin TL ödendi. 2015 yılında ise başvuruda bulunan üreticilere yaklaşık 1.5 milyon TL destekleme yapılacak olup alınan destekleme başvuruları Bakanlığımıza gönderilmiştir" dedi.

4 İLÇEDE YENİ ÜRETİM ALANI

Kültür balıkçılığının yapılmasına uygun olan deniz alanlarının etkin kullanılması ve üretim alanların artırılması çalışmaları kapsamında 2015 yılında DOKA'ya sundukları projenin kabul edildiğini de kaydeden Yılmaz, "DOKA tarafından desteklenen projemiz ile deniz sahasında yapılan çalışmalar sonucu Perşembe, Ünye, Altınordu ve Gülyalı ilçemizde 6 adet uygun yer tespit edilmiştir. Bu yerlerden bir tanesi midye yetiştiriciliği için ayrılmış olup, diğer yerlerde ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği yapılması planlanmıştır" açıklamasında bulundu.

HEDEF 5 BİN TON

Yılmaz ayrıca Topçam Baraj Gölü'nde 3 yer, Umut-1 HES baraj sahasında ise 2 yer tespiti yapılarak bakanlıktan gerekli ön izinlerin alındığını da kaydederek, "Söz konusu deniz ve baraj sahalarının üretime kazandırılması ile birlikte ilimizdeki üretim kapasitesinin önümüzdeki yıllarda 5 bin tonun üzerine çıkarılmasını hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Ordu’da Su Ürünlerinde Büyük Artış

Ordu’da Su Ürünlerinde Büyük Artış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim