• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Ordu’da Karadeniz Kitap Fuarı açıldı

Ordu’da Karadeniz Kitap Fuarı açıldı
Ordu'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Ordu Karadeniz Kitap Fuarı'nın resmi açılış töreni yapıldı.

Ordu'da, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Ordu Karadeniz Kitap Fuarı'nın resmi açılış töreni yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen "Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılış töreni, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM) salonunda gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yayınevi sahipleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

'Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Kitap fuarları için vardır. Kitap fuarlarının açılması, gençlerimiz ve insanlarımızı kitap okumaya teşvik etmek içindir. Maalesef son dönemde teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte herkesin elinde cep telefonu, tablet vs. var. Gençlerimiz kitap okuyamaz hale geldiler. Sadece zorunlu oldukları hallerde ders çalışırken ya da ders kitaplarını okumak durumunda kalıyorlar. Onları da kitap okumak sanıyorlar. Bundan dolayı maalesef milletimizin kitap okumaya ihtiyacı olduğunu gösterecek bu tür çalışmaları yapmak zorunda kalıyoruz. Umarız bu kitap fuarı sayesinde ilimizdeki insanlar çok daha fazla kitap okur. Yayınlanan kitapların yazarlarına değer verir, arkasındaki emeği görür, bizde geleceğe ümitle bakarız" dedi.

Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'nın açılışına önemli katkı sağlayan Altınordu Belediyesine teşekkür eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Altınordu Belediye Başkanımızın yapmış olduğu bu güzel programdan dolayı kendilerini kutluyorum. Altınordu belediye başkanı, il kültür turizm müdürü ve başta sayın valimizin himayelerinde gerçekleştirilen bu programa hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Bu yıl 3. gerçekleşen ulusal düzeydeki Karadeniz kitap fuarının ilimizde olması memnuniyet verici. Bu kitap fuarı vesileyle kitapları, kitapseverlerle buluşturabildik. Yayınevlerini, ulusal manadaki değerlerini yerele taşıyabildik. Bundan dolayı öncelikle kültür bakanımıza, Ordu valiliğimize büyük şehrimize ve bünyesinde bulunduğumuz şahsım adına Altınordu belediyesi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çünkü biz biliyoruz ki, bilgiye ulaşmazsanız kıymeti olmayan ve sizi sadece uzaktan bakarak teyit etmek zorunda bırakan bir yapı ama bilgiye ulaşırsanız bu dinamiklerle birlikte geleceği inşa etmek üzere kendimizi hazırlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol mensupları tarafından "Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı"nın kurdele kesimi yapılarak, resmi açılış gerçekleştirildi.

Daha sonra, "Ordu 3. Karadeniz Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Prof.Dr. Bahaeddin Yediyıldız tarafından "Bir Kelimeden Bir Medeniyete', Ülke TV'de yayınlanan "Sıradışı" programının yapımcısı ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler tarafından "Dünya Yeniden Şekillenirken 15 Temmuz ve Türkiye" konulu konferans verildi.

Konferansın ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve açılışa katılan protokol mensupları, kitap fuarında yer alan stantları gezdi.

Ordu’da Karadeniz Kitap Fuarı açıldı

Ordu’da Karadeniz Kitap Fuarı açıldı

Ordu’da Karadeniz Kitap Fuarı açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim