• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ordu’da İlçelere Hanımlar Lokali Açılıyor

Ordu’da İlçelere Hanımlar Lokali Açılıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz öncülüğünde kurulan Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği...

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz öncülüğünde kurulan Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği (Elif-Der) işbirliği ile ilçe merkezlerine uzak kırsal alandan gelen kadınların ihtiyaçlarını giderebilmesi için başlatılan çalışma kapsamında Hanımlar Lokali'nin 13.sü İkizce ilçesinde açıldı.

Elif-Der öncülüğünde açılan 13. Hanımlar Lokalini açılışına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk başta olmak üzere çok sayıda bayan ve davetli topluluk katıldı.

Hanımlar Lokali'nin açılış kurdelesini kesen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, genellikle uzak yerlerde kırsal alanda bulunan kadınların ilçe merkezlerine geldiklerinde bazı sorunlarla karşılaştığını hatırlattı. Yılmaz, "Kadınlarımız köyden, mahalleden geliyor abdest alacağı bir yer yok, lavaboya gideceği bir yer yok. Doğru dürüst bir yemek yiyeceği yer yok. Çocuğu varsa emzirmeye gideceği, altını alacağı bir yer yok. Velhasıl özel işlerini gidereceği bir yer yok. İşte bu mekan sabit bir çalışanımızın olduğu, hatta ilçenin haftalık pazar günlerinde sıcak çorbasını ikram ettiği, mahalle ve köylerden gelen kadınlarımızın gönül rahatlığı ile gelip yeri gelir ofis olarak kullanabileceği, ihtiyaçlarını en üst seviyede giderebileceği bir mekandır. Bu tür yatırımlar sosyal devletin gereği olan yatırımlardır. Bu tür yatırımlar köy ve mahalle beldelerde açılması gereken yerlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. İç donanımı oldukça konforlu olan Hanımlar Lokali diğer ilçelerde de açılacak.

Ordu’da İlçelere Hanımlar Lokali Açılıyor

Ordu’da İlçelere Hanımlar Lokali Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim