• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor
Ordu'da halen CHP Milletvekili olan Seyit Torun'un Belediye Başkanlığı döneminde yabancı heykeltıraşlara yaptırılan ve şehrin değişik noktalarına bırakılan...

Ordu'da halen CHP Milletvekili olan Seyit Torun'un Belediye Başkanlığı döneminde yabancı heykeltıraşlara yaptırılan ve şehrin değişik noktalarına bırakılan heykeller Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ahlaki bulunmadığı için kaldırılacak.

CHP'li Seyit Torun'un Belediye Başkanlığı döneminde düzenlenen "Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" kapsamında 10 farklı ülkeden uluslararası nitelikte heykel sanatçısının yaptığı eserler, Ordu'nun yeşil alan ve parklarında sergilendi. Ancak yapılan heykellerin yabancı bir kültür öğelerini barındırması ve ahlaki bulunamaması tartışmalara sebep oldu. Tartışmalara rağmen heykelleri kaldırmayan CHP'li Seyit Torun, 1 Kasım seçimlerinde de CHP Ordu Milletvekili olarak TBMM'ne girdi.

KİLİSENİN BAHÇESİNE TAŞINACAK

AK Partili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında 4 yıl önce CHP'li Ordu Belediyesi tarafından yaptırılan 5 heykelin yerini değiştireceklerini açıkladı. Yılmaz, "Bu heykellerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle başka bir alana taşımayı planladık" dedi.

Yılmaz, "Daha önceki yerel yönetimlerdeki arkadaşlarımızın Ordu'ya yaptırmış olduğu olduğu heykeller vardı. Bu heykellere yönelik bir çalışma başlattık. Bu heykellerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün marifetiyle belirlemiş olduğumuz bir alana taşımayı planladık" diye konuştu.

"SANATA DEĞER VERİYORUZ AMA BU HEYKELLER ORDU'YA YAKIŞMIYOR"

Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

"Tamamen örfümüze, adetimize, milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan bu heykellerin tamamı da Büyükşehirin yetki alanındadır. Bunları depoya koymayacağız. Taşbaşı Kilisesi'nin bahçesinde uygun bir alana taşıyarak aleni bir sergileme ortamında sergileyeceğiz. Bu çerçevede de biz sanata ve sanatçıya karşı her türlü duyarlılığı gösteririz ama müsaade edin milli ve manevi duygularımıza olan ve ölçüsü itibariyle toplumun genel değerleriyle çok yakışmayan, ilimize yakışmayan bu heykellerle ilgili takdir hakkımızı da bu şekilde kullanmış olalım".

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor

Ordu’da Heykeller Kaldırılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim