• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ordu’da Hayvan Hastanesi Kuruluyor

Ordu’da Hayvan Hastanesi Kuruluyor
Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği (ORKİNOS) tarafından hayvanların bakım ve rehabilitasyonlarının yapılması...

Ordu Kimsesiz Hayvanları Yaşatma Doğal Ortamlarını Sağlama ve Koruma Derneği (ORKİNOS) tarafından hayvanların bakım ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla geçen yılın Eylül ayında başlattığı imza kampanyası sonuç verdi.

ORKİNOS Başkanı Aziz İşbakan ile Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözükan'ın öncülüğünde başlatılan ve şehrin muhtelif yerlerine konulan stantlarda 10 günlük imza kampanyası süresince 8 bin imza toplandı. Kampanya kapsamında "change.org" adlı internet sitesinde de 2 bin 500 imza alındı. Toplanan imzaları Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne teslim eden dernek yöneticileri daha sonra BİMER aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi'nden konu hakkında bilgi talep etti.

HAYVAN HASTANESİ YAPILACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cevap yazısında, Ordu'da bir Hayvan Hastanesi kurulması için çalışmalara başlandığı duyuruldu. Gönderilen cevapta şöyle denildi: "Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa ilçe sınırları içinde 21 000m2 orman arazisini sokak hayvanlarına hizmet verecek bir rehabilitasyon merkezi yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan istemiş ve Bakanlık araziyi belediyemize tahsis etmiştir. Söz konusu alana bir hayvan hastanesi benzeri geniş imkanlara sahip modern bir bakım merkezi yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda araziye ulaşımı sağlayacak yol için kamulaştırma işlemi tamamlanmış olup en kısa zamanda yol açma çalışmaları başlayacaktır. Aynı zamanda arazinin proje altlıkları olan harita çalışmaları da ilgili birimimiz tarafından hazırlanmaktadır. Bakımevimizin projesinin hazırlanması için konusunda uzman kişilerle görüşmeler devam etmektedir. Kısa zamanda proje yapımının sonuçlandırılması ve yapım işlerine başlanması plan dahilindedir. Bu proje için 2016 yılı Belediye bütçemizde pay ayrılmış olup projenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sağlayacağı destekle tamamlanması hedeflenmektedir. Merkezimizin projesi tamamlandığında ORKİNOS Derneği ve hayvan severlerin oluşturdukları farklı derneklerle görüşülerek önerileri değerlendirilecektir."

"KARADENİZ'DE HAYVAN HASTANESİ YOK"

Büyükşehir Belediyesi'nin kararını hayvanseverler olarak olumlu karşıladıklarını belirten ORKİNOS Derneği Başkanı Aziz İşbakan, "Sarp'tan Samsun'a kadar olan kıyı coğrafyasında maalesef bir hayvan hastanesi bulunmuyor. 5199 sayılı Kanun ile Hayvan Hastanesi yapılması belediyelerin görevleri arasında yer almaktadır. Belediyeler ise halkın istekleri doğrultusunda çalışmalar yapar. Hayvan Hastanesi de Ordu'da büyük bir eksikliktir. Hayvan hastaneleri sadece kedi köpek değil, büyük ve küçükbaş çiftlik hayvanlarına ve yaban hayvanlarına da bakar. Bu bakımdan tüm ameliyatları yapabilecek uzman bir kadronun yer aldığı hayvan hastanesi yapmak hem vicdani hemde dini açıdan da önemlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim