• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Ordu’da Güreş Fırtınası

Ordu’da Güreş Fırtınası
Mustafa Bük U23 Bay-Bayan Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile start aldı.

Mustafa Bük U23 Bay-Bayan Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile start aldı.

Ordu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Mustafa Bük U23 Bay - Bayan serbest Türkiye Güreş Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile başladı. 75 spor kulübü, 800 sporcu ve 400 yakın hakem ve antrenörün katılımı ile gerçekleşen şampiyona için Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda açılış seremonisi düzenlendi. Düzenlenen açılışa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire müdürleri, sporcular ve çok sayıda seyirci katıldı.

Şampiyonanın açılış seremonisi turnuvaya katılan illerin salonu selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden açılışta ilk konuşmayı Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı. Genç konuşmasında, Ordu'nun spor organizasyonlarında söz sahibi olacağını söyledi.

Mustafa Genç'in ardından bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mustafa Bük U23 Bay-Bayan serbest Türkiye Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AYDIN: "ORDU ÖNEMLİ GÜREŞÇİLER YETİŞTİRDİ"

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ordu'nun önemli güreşçiler yetiştirdiğini ifade etti. Şampiyonada mücadele eden sporculara başarı dileyen Aydın, "Ordu, Türk güreşine çok büyük hizmetler vermiş, çok büyük şampiyonluklar kazandırmış bir ilimizdir. Ordu'da yetişip ülkemizi temsil eden ve rahmetli olan Mustafa Bük beye Allah'tan rahmet diliyorum. Şampiyonaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu şampiyonaya katılan bütün idarecilere, antrenörlere, hakemlere ve sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

BALKANLIOĞLU: "GÜREŞ BİZİM ATA SPORUMUZ"

Şampiyonanın açılışında söz alan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, "Güreş bizim ata sporumuz. Son dönemlerde güreş branşında sporcularımız önemli müsabakalarda madalyalar aldılar. Bu tür organizasyonların artarak devam etmesi Türk güreşinin gelişmesine olanak sağlıyor. Ordu gibi güzel bir ilimizde Türkiye'nin bir çok ilinden gelen sporcularımızı ağırlamak bize onur ve gurur veriyor. İnşallah bir çok turnuvaya ev sahipliği yapma ve dünya çapında sporcular yetiştirme temennisi ile bütün sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Bük U23 Bay-Bayan serbest Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisi mehteran gösterisi ile devam etti. Yapılan etkinliklerin ardından start alan şampiyonada sporcular bir birlerine üstünlük sağlamak için mindere çıkarak mücadele etti.

Ordu’da Güreş Fırtınası

Ordu’da Güreş Fırtınası

Ordu’da Güreş Fırtınası

Ordu’da Güreş Fırtınası

Ordu’da Güreş Fırtınası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim