• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Ordu UMKE Göreve Hazır

Ordu UMKE Göreve Hazır
Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Perşembe ilçesi Çaka Mahallesi'nde AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerinin katılımı ile tatbikat düzenledi.

Ordu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Perşembe ilçesi Çaka Mahallesi'nde AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerinin katılımı ile tatbikat düzenledi.

İlk olarak "çoklu trafik kazası" ile başlayan tatbikatı, İl Ambulans Servisi 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden bir binada çökme meydana geldiği ve çok sayıda kişinin enkaz altında kalarak yaralandığı ihbarını alır almaz UMKE'nin olay yerine intikali ile devam etti.

Jandarmanın güvenlik önlemleri aldığı olay yerine ulaşan UMKE, itfaiye ve AFAD ekiplerinin açmış olduğu enkazda yaralılara başarılı bir şekilde ilk müdahalelerini yaparak,enkazdan çıkardıkları yaralıları olay yerine gelen 112 acil yardım ambulansları ile hastanelere sevk edilmelerini sağladı.

Eğitim ve tatbikatın ikinci gününde ise ilde meydana gelebilecek deprem,çoklu trafik kazası ve terör saldırısı senaryoları hazırlanıp,masa başı tatbikatı olarak sunum yapıldı.

Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini ve eğitim ve tatbikatlara her fırsatta devam edeceğini belirten Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Seyhan Canbulut, "UMKE her zaman göreve hazır. Muhtemel bir afette karşılaşılabilecek her türlü zorluğa karşı paydaş kurumlarımızla birlikte Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimizi eğitiyoruz. Eğitim ve tatbikatların her aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen AFAD, İtfaiye, Jandarma'ya teşekkürlerimi iletiyorum. Bu bir ekip işi, gönül işi, hep birlikte olası bir afette neler yapılacağı konusunda gerekli tatbikatları yaparak ekibimizi zinde ve dinç tutuyoruz" dedi.

Tatbikata Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Seyhan Canbulut, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Doğan Şensoy ve İl Afet Birim Sorumlusu Semray Kadıoğlu da katıldı.

Ordu UMKE Göreve Hazır

Ordu UMKE Göreve Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim