• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ordu Ticaret Borsası’nın projesi takdir gördü

Ordu Ticaret Borsası’nın projesi takdir gördü
Ordu Ticaret Borsası'nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında İtalya ve İspanya ortaklığında hazırlanan "Fındık Üretiminde Geleneksel...

Ordu Ticaret Borsası'nın Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında İtalya ve İspanya ortaklığında hazırlanan "Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi (Examination of Traditional and Modern Applications in Hazelnut Production) Projesi" bu yıl Samsun'da düzenlenen Uluslararası Fındık Kongresi'nde büyük ilgi gördü.

Geçen yıl Şili'de düzenlenen ve bu yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-19 Ağustos tarihleri arasında Samsun'da yapılan Uluslararası Fındık Kongresi'nde sunumunun yapılmasına hak kazanan Ordu Ticaret Borsası'nın projesi yaklaşık 17 farklı ülkeden akademisyenler, araştırmacılar ve çiftçilerin beğenisine sunuldu.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Samsun'da yapılan kongreden çok olumlu sonuçlarla döndüklerini belirterek, "17 farklı ülkeden akademisyenler, araştırmacılar ve çiftçilerin katıldığı kongrede 150'den fazla, fındık yetiştiriciliği, hastalıkları, hasat dönemleri, pazarlanması konularında sunum yaptık. Projemizin fındığın tüm taraflarınca bilinirliğinin artmasına, kalite ve verim odaklı çalışmaların çoğalmasına, üniversite ve STK'ların işbirliğinin artarak, sürdürülebilirliği yüksek projelerin yapılmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu tür bilimsel kongrelerde, STK, sanayi ve üniversitelerin birlikte yer alması büyük bir önem arz etmekte, çalışmaların sağlam bir temelde ve sonuç odaklı ilerlemesine vesile olmaktadır. Fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik bu projenin, uluslararası bilimsel bir kongrede yer alması çalışmaların sürdürülebilirliği açısından önemlidir" dedi.

Kahraman, gelecek Uluslararası Fındık Kongresi'nin 2021 yılında Amerika'da gerçekleştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Ordu Ticaret Borsası’nın projesi takdir gördü

Ordu Ticaret Borsası’nın projesi takdir gördü

Ordu Ticaret Borsası’nın projesi takdir gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim