• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Ordu Özürlüler Derneği Basın Açıklaması

Ordu Özürlüler Derneği Basın Açıklaması
Vatandaşların merhamet ve yardım duygusunu sömüren kişilere karşı Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat Aktaş, basın açıklaması yaptı.

Vatandaşların merhamet ve yardım duygusunu sömüren kişilere karşı Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat Aktaş, basın açıklaması yaptı.

Ordu'da son günlerde art niyetli kişilerin iş adamı ve bürokratların telefonla aradıklarını ifade eden Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde art niyetli kişiler bazı iş adamlarımızı, bürokratlarımızı ve engelli vatandaşlarımızı telefonla arayarak engelliler yararına tiyatro oyunu sahneleneceğini, geliriyle de engelli insanların akülü araç, tekerlekli sandalye gibi çeşitli ihtiyaçlarının karşılanacağını söyleyerek para talep etmektedirler. Telefon açılan vatandaşlarımız derneğimizi arayarak böyle bir çalışmanın bizimle ilgisinin olup olmadığını sormakta ve bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirerek bu konuya müdahale etmemizi talep etmektedirler. Öte yandan yine başka illerden gelerek, ilimiz ve ilimizdeki engelliler ve engelli dernekleri ile ilgisi olmayan insanlar, ya bir tane tabela derneği ya da bir iktisadi işletme adına bilet veya çeşitli malzemeler karşılığında para talep etmekte ve bunu da Ordu ilindeki engelliler yararına yapıyormuş görüntüsü vermektedirler. Dernekler, yardım toplama faaliyetleri için bağlı bulundukları ilçe Kaymakamlığı ya da İl Valiliğinden aldıkları izin ile sadece o il ya da ilçe sınırları içerisinde yardım toplama faaliyetini sürdürebilirler. Fakat il dışından gelen ve dernek temsilci olarak kendisini tanıtan, iznimiz var diyerek, sadece bir ilçe kaymakamlığı ya da valiliğinden aldıkları izin belgesini, diğer illerde de geçerli gibi göstererek, yasal iznimiz var şeklinde insanlarımızı kandırmaktadırlar. Merhamet ve yardım duyguları çok yüksek olan, engelliler ve yardıma muhtaç insanlar söz konusu olduğu zaman her türlü desteği veren halkımızın, bu güzel duygularını sömürmeye çalışan insanlara artık dur demek için medya kuruluşlarımızın da destek vermesini özellikle istirham ediyoruz. Böyle bir çalışmadan bizim derneğimiz ve ilimizde engelliler adına faaliyet gösteren hiçbir sivil toplum kuruluşunun haberi ve ortaklığı yoktur. Bu ve benzeri sebeplerle biz engellilerin adını kullanarak ilimizde faaliyet gösteren hiçbir kurum ve kuruluşa müsaade edilmemesini talep ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim