• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Ördü, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ne adaylığını açıkladı

Ördü, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ne adaylığını açıkladı
Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'nde 26 Mart'ta yapılacak seçimde yönetim kurulu için Esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü de adaylığını...

Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'nde 26 Mart'ta yapılacak seçimde yönetim kurulu için Esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü de adaylığını açıkladı. Seçimde mevcut başkan Kemal Ay'ın oluşturduğu yönetim kurulu listesi ile İsmail Ördü'nün listesinin yarışması bekleniyor.

Nevşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, düzenlediği basın toplantısıyla arkadaşları ile seçimde aday olduklarını açıkladı. Esnaf ve Sanatkarlar Teşkilatı'nın odalar şeklinde örgütlendiğini ve Nevşehir'de de 24 odanın bulunduğunu kaydeden Ördü, odaların dışında yine Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak aynı üyelere farklı dalda hizmet veren Kredi Kefalet Kooperatiflerinin bulunduğunu ifade etti. Kredi Kefalet Kooperatiflerinin Nevşehir merkez ve ilçelerinde hizmet verdiğini anlatan Ördü, "Bu kooperatiflerin her yıl olağan genel kurulları olur. Yönetim tarafından ortaklar bilgilendirilir, görüş ve önerileri alınır. Dört yılda bir de kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulları seçimi yapılır. Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'nin geçtiğimiz genel kurulunda yönetimini 4 yıllığına seçmiştik. Ama yönetim kurulu tarafından bu yıl yapılacak olağan genel kurula seçim maddesini de koymuş. Süresinden bir yıl önce seçim yapmak kararı almışlar. Bunun gerekçesini kendilerine sormak gerekir. Bir yazılı kurallar vardır, bir de yazılı olmayan etik kurallar vardır. Yazılı olan kanuna göre dört yılda bir seçim yapılır ve yönetim kurulu istediği zaman genel kurul kararı ile seçim kararı alma hakkına sahiptir. Bu konuda yönetim kurulunu eleştiremeyiz. Yaptıkları asla yasa dışı bir durum değildir. Fakat yıllardır esnaf olduğumuz için bildiğimiz anlayış vardır. Zamanından önce seçim kararı almak için bazı gerekçeler olur. Örneğin, yönetim kurulundan huzursuz olursunuz, uyumlu çalışamadığınızı düşünürsünüz. Yönetim kurulunu değiştirmek için erken seçim kararı alırsınız. Bakıyoruz, yönetim ve denetim kurulunda herhangi bir değişiklik yok. Veya üyelerden, muhalif kanattan erken seçim talebi gelir. Böyle bir girişimde bulunmuyor. Geriye sadece yönetim kuruluna talip olan kişilere hazırlık fırsatı vermeden, bunların çalışmasına imkan hazırlamadan, halk arasında "baskın seçim" denilen bir kararın alındığını düşünüyoruz." diye konuştu.

Mevcut yönetim kurulunun erken seçim kararı doğrultusunda bazı esnaf ve sanatkarlar ile oda başkanı arkadaşlarıyla istişarelerde bulunduğunu ifade eden Ördü, "Özellikle oda başkanları ile yaptığımız toplantıda, Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimine adaylığımız yönünde karar çıktı. Bu karar sonrasında adaylığımızı açıklıyorum. 20 Mart 2016 tarihinde yapılacak seçimde Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimine aday olduğumuzu açıklıyorum. Altını çizerek vurguluyorum. Kooperatiflerde başkan tek dereceli seçilmez. Oda seçimlerindeki gibi değildir. Yönetim olarak seçime girilir. Sonrasında yönetim kurulu da kendi içerisinde başkanı seçer." dedi.

Nevşehir Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevine kooperatif başkanı seçilse dahi yasal olarak devam etmesinde bir sakınca olmadığını kaydeden Ördü, "Biz, tüm odalar ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim ve üyeleriyle uyum içerisinde çalışıyoruz. Ama maalesef Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ile bu uyumu yakalayamadık. Odalarımıza, Birliğimize karşı farklı bir kurum gibi davranışlar sergilenmesi, kredilerde yaşanan sıkıntılar gibi birçok nedenden dolayı aday olduk. 3 -4 yıl öncesine kadar Nevşehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yönetiminde başkan vekili konumunda bulunuyordum. Yasal olarak her iki görevi yürütmede bir sakınca yoktur. Ülkemizin birçok ilinde de her iki görevi yapan arkadaşlarımız bulunuyor. Başkanın benim veya başkasının olması önemli değildir. Önemli olan esnaf ve sanatkarımızın işinin görülmesidir." diyerek sözlerini tamamladı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim