• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ordu Basını Bürokrasiden Dertli

Ordu Basını Bürokrasiden Dertli
Ordu'da basın mensuplarının kamu kurumlarında karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında bir...

Ordu'da basın mensuplarının kamu kurumlarında karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Altınordu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Gazetecilerden, daire müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yapılması talebinin kendisine iletildiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Gazeteci arkadaşlarımız kamu kurumlarında karşılaştıkları sorunlarını, dertlerini kendileri anlatmak istediler. Gerek valilik genelgesi, gerekse bakanlık emir ve talimatları, gerekse mevzuattan kaynaklanan haklardan yeterince istifade edemedikleri yönünde bazı talepleri oldu. Bu talepleri dinlemek ve basın mensuplarımızın karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Akşam olduğu zaman eve gittiğimizde televizyonun başına geçip haberlere bakmayan hemen hemen yoktur. Sonuçta haberleri hazırlayanlar da basın mensuplarımızdır. Bazıları haber uğrunda şehit oluyorlar, savaş muhabirleri bombaların altında kalıyor. Çok olumsuz koşullarda, türlü işkenceler altında haber almaya çalışırken mağdur olan, kendisi haber olan birçok gazeteci var. Haberleri almak için trafik kazasına uğrayıp, bu arada basın şehidi olan, kendisi haber olan birçok basın mensuplarını biliyoruz. Halk adına, kamu adına haber toplayan bu arkadaşlara bizler de destek olmamız lazım" diye konuştu.

BASIN BÜROKRASİDEN DERTLİ

Toplantıda bir konuşma yapan Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın da şöyle konuştu: "Gücünü ve yetkisini Anayasamızdan alan basın, demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilmekte ve bir anlamda kamu görevi vermektedir. Basının aynı zamanda halk adına, halkı yönetenler ve kamu otoritesi üzerinde bir kontrol ve denetim görevi de bulunmaktadır. Bu fonksiyonundan dolayı demokrasimizin ve toplumsal hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olan Basınımızın, çalışma şartlarının ve koşullarının iyileştirilmesi, önem arz etmektedir. Bu konuda Devletimiz tarafından zaman zaman bazı düzenlemeler yapılmakta ve adımlar atılmaktadır. Ancak, atılan bu adımlar ve düzenlemeler, basınımızın içinde bulunduğu sorunları ve sıkıntıları giderme noktasında yeterli olamamaktadır. Yerelde gazetecilik yapan arkadaşlarımızın çalışma şartları daha da ağırdır. Bir tarafta haberi en doğru ve hızlı şekilde yetiştirmenin telaşı ve çabası içinde olan gazeteci arkadaşımız, maalesef olay yerine ulaşmada, bilgiye ulaşmada, belge elde etmede ciddi manada sorun ve sıkıntı yaşamaktadır. Yaşanan bu sorun ve sıkıntıların temelinde; iletişim ve diyalog eksikliği, güvensizlik, mevzuatı bilmeme, basının tanımama gibi nedenlerin yattığını düşünmekteyiz. Bugün, bu toplantıda bir araya gelmemizin yegane sebebi, yaşanan bu sorunlara, sıkıntılara çözüm getirmek ve bunları ortadan kaldırmaktır. Bu konudaki talebimize olumlu yaklaşan ve sizlerle bizleri bir araya getiren sayın valimize teşekkür ediyorum. Bu toplantının, karşılaştığımız sorun ve sıkıntıların asgari düzeye indirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum."

Aydın, konuşmasında basın mensuplarının kamu kurumlarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler verdi. Toplantıya katılan bazı basın mensupları da kamu kurumlarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

VALİDEN BÜROKRATLARA: "ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL GÖSTERİN"

Basın mensuplarının taleplerini ve düşüncelerini dinleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürlerinden olumlu ve güzel icraatları basınla paylaşmalarını isteyerek, "Bilgi almak için sizlere başvuran gazeteci arkadaşlarımıza kendi bağlı olduğunuz kurumunuzla ilgili bilgi paylaşımında bulunun, yapılan talepleri değerlendirin. Her türlü eleştiriye de tahammül gösterin. Yaptığınız güzel çalışmaları basın mensupları ile paylaşın, yardımcı olun" diye konuştu.

Basın mensuplarından da yaptıkları haberleri teyit etmelerini, konuyu çarpıtmadan, doğru haber vermeleri tavsiyesinde bulunan Vali Balkanlıoğlu, "Bir yerde adaletsiz, yanlış yapılan bir takım uygulamalar varsa ve bunlar haber olarak yapılıyorsa bizler de bu konuda gerekeni yapıyoruz. Soruşturma açtığımızda oluyor" ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, daha önce daire müdürlerine basına bilgi ve demeç verme konusunda Vali İrfan Balkanlıoğlu imzasıyla bir genelge gönderildiğini hatırlatarak detaylı bir bilgi verdi.

Ordu Basını Bürokrasiden Dertli

Ordu Basını Bürokrasiden Dertli

Ordu Basını Bürokrasiden Dertli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim