• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı
ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında düzenlenen, "Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri"...

ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında düzenlenen, "Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri" başladı.

KOSB Konferans Salonu'nda düzenlenen Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri'nin açılış töreninde konuşan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, "Her zaman özlenen hadise devletin ve milletin el ele olmasıydı. Allah'a şükürler olsun ki biz bu özlemi gidermiş durumdayız. Bugün iğneyle kuyu kazar gibi üretim yapan kıymetli sanayicileri burada görmek beni son derece mutlu ediyor. Eskiden bu üretilen ürünleri bize gelip "Üretebilir misiniz" deselerdi, "Mümkün değil, hatta hayal bile edemeyiz" derdik. Şimdi her şeyin üretildiğini, ASELSAN'a Kayseri'den yedek parça ve yan sanayi ürünlerin üretildiğini gördük ve çok mutlu olduk. Biz yeni organize sanayi bölgesi yönetimi olarak "Rakip kültürünü bitirmemiz, komşuluk ve meslektaş kültürünü bir araya getirmemiz" gerekiyor dedik. Çünkü bizim bir hamurumuz var. Bizim bir bağımız var. Anadolu toprakları çok verimli topraklardır. Bu topraklarda siz rakip kültürünü geliştirmeye kalkarsanız başarısız olursunuz. Bu toprakların özünde ve mayasında muhabbet var, sevgi var ve samimiyet var. Genç ve dinamik bir ORAN Kalkınma Ajansımızın genel sekreteri var. ORAN Kalkınma Ajansının genç ekibi de beni son derece ümitlendiriyor ve mutlu ediyor. Bugün küçümsenemeyecek bir noktada ki rakamı da Kayseri esnafıyla, sanayicisi ile buluşturmak istiyorlar. Bu gayretlerinden dolayı genel sekreterime ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Orta ölçekli ve küçük firmalarında pazardan gerekli paylarının alması gerektiğini belirten Nursaçan, "Bugün marketlerde bir üreticinin kazandığı paraya bakın bir de satıcının kazandığı paraya bakın. Kar adaletsizliği var. Bu sanayide de var. Üretici gerçekten para kazanmakta zorlanıyor. Bunu da kontrol mekanizmalarının devreye girip kontrol etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı da, Kayseri'nin girişimci bir şehir olduğunu söyleyerek, "Geldiği günden beri ajansımıza verdiği desteklerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ederim. Başkanımız harika ve sanayicilerimiz çok iyi. Kayseri zeki, sanayici ve girişimci bir kent. Bu kent için çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kayseri kimliği olan bir kent. Dünyada ilk fuarın yapıldığı ve tıp alanında ilk medreseye sahip bir yer. Kayseri, binlerce yıllık bir kültürü olan kent yani dün kurulmuş bir kent değil. Kayseri'nin çok ciddi bir kurumsallığı ve potansiyeli var. Biz kalkınma ajansı olarak bunu desteklemek istiyoruz. Kayseri'de bazı alanlarda geliştirilmesi gereken hususlar var. Elde ettiğimiz ihracat miktarları gayri safi bölgesel alanlarda ki miktarı gerçekten çok düşük düzeyde. Kayseri için bu coğrafya avantajını değerlendirmemiz lazım. Haritada Hatay hattına bir çizgi çizdiğimiz zaman Doğu Türkiye ve Batı Türkiye olarak ikiye ayırabilirsiniz. Burada yaklaşık 685 milyar doları Batı Türkiye üretiyor. Geri kalan yaklaşık 180 milyar doları da geri kalan 50 tane ilimiz üretiyor. Bu haritada gerçekten Türkiye'de batı ve doğu kırılımını açıkça ortaya koyan bir haritadır. Burada bizim ilimizde Doğu değil, batıda yer alan bir ilimiz" ifadelerini kullandı.

Taşcı ayrıca, "Mali destek programları kapsamında 2014-2015 yılları arasında yaklaşık 56 milyon TL tutarında ki proje bedeli tuttu. 78 projeye destek verdik. ORAN Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar 92 milyon TL destek vererek yaklaşık 200 milyon TL tutarında ki kaynağı harekete geçirdik. Bu çok önemli bir miktardır. 2016 yılında mali destek programları kapsamında 17 milyon TL destek vereceğiz. Burada gelişen sanayi destek programımıza 8.5 milyon TL ayırdık. En fazla desteği buraya ayırdık" diye konuştu.

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı

Oran Kamu Destekleri Bilgilendirme Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim