• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Oran Kalkınma Ajansı Yozgat’ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Oran Kalkınma Ajansı Yozgat’ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşcı, ORAN desteklerinden yararlanmak için kaliteli projelerin yapılması ve proje sayısının...

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşcı, ORAN desteklerinden yararlanmak için kaliteli projelerin yapılması ve proje sayısının artması gerektiğini söyledi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Taşçı, bir toplantı düzenleyerek 2016 mali destek yatırım programı hakkında basın mensupları ve iş adamlarına bilgi verdi. Yozgat Gimat Sofrasında düzenlenen toplantıya ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yozgatlı iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Yozgat'ta görev yapan gazeteciler katıldı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 (Kayseri, Sivas, Yozgat) Düzey II Bölgesinde uygulanacak 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında dört ayrı mali destek programını 22 Şubat 2016 tarihi itibari ile ilan edildiğini ifade eden Taşçı, "Başarılı projelere toplam 17 milyon TL tutarında destek kullanılacak. Proje başvuruları ise internet üzerinden son başvuru Tarihi 25 Nisan 2016 tarihi Saat: 23:50'ye kadar yapılabilecek. Proje dosyası son tarihi ise 02 Mayıs 2016 Saat: 18:00'dir" dedi.

Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin oluşturduğu TR 72 bölgesinin geniş bir bölge olduğunu ifade eden Genel Sekreter Taşçı, "Kalkınma ajansları bölgesel düşünce kuruluşlarıdır. Kalkınma ajansları bunu yaparken sadece politika belirlemekle kalmaz bunları bir takım desek programlarıyla desteklerler. Kendi bölgemiz 72 TR bölgesinde nüfusumuz 2 milyon 400 bindir. Bunun 430 binini Yozgat oluşturuyor. 58 bin kilometrekare çoğrafi alanımız var. Hollanda'dan büyüğüz, Avusturya'dan biraz küçüğüz ama ürettiğimiz katma değer bunların çok çok gerisindedir. Bu işin aslında coğrafya ile bir bağlantısı yok. Bunun katma değerle, nitelikli insan gücü ve doğru üretim yapısıyla alakası var" diye konuştu.

Yozgat'ın ulaşım altyapısı ve tarımsal üretim yapısının iyi durumda olduğunu vurgulayan Taşcı, "Üniversitemiz de hızlı gelişiyor. Yozgat'ın bu yönde gelişmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Ajansların kuruluş amaçlarından birisi de bölgede iller arası kalkınmışlık farkını azaltmaktır. Ajans olarak proje değerlendirilmesi yapılırken, az gelişmiş illerden gelen projelere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bunun içinde proje sayısının artması ve kaliteli projelerin üretilmesi gerekir. Proje sayılarının artırılması için ajans olarak girişimcilik kursları düzenleyeceğiz. Yine bunun yanında yatırım miktarına göre de destek verilebilecek, bu da proje sayısını artıracaktır" diye konuştu.

Oran Kalkınma Ajansı Yozgat’ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Oran Kalkınma Ajansı Yozgat’ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Oran Kalkınma Ajansı Yozgat’ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim