• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Operasyonlar devam edecek'

'Operasyonlar devam edecek'
Başbakan Yardımcısı Elvan, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, "İlçelerimiz, mahallelerimiz terör örgütünden temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecek" dedi.

​Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 

Başbakan Yardımcısı Elvan, siber saldırılara ilişkin, "ODTÜ ulusal güvenliği savunacak durumda değildir, orası üniversitedir, bu sorumluluğu BTK'ya devretmelidir" dedi.

Elvan, "ODTÜ, internetle ilgili uluslararası arenada bir sorumluk almıştı. Ancak zaman içinde biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu (BTK) kurduk. BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun, bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Elvan, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin ise, "Şu ana kadar 200'e yakın terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu ilçelerimiz, mahallelerimiz terör örgütünden temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Terör örgütünün saldırıları neticesinde zarar gören esnafın zor durumda kalmasının önüne geçecek birtakım tedbirler aldıklarını belirten Elvan, gerekirse ilave tedbirler de alabileceklerini söyledi.

"Demirtaş'ın bu ülkeye ihaneti Rusya ziyaretiyle görülmüştür"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Rusya ziyaretini de değerlendiren Elvan, "Milletimiz, özellikle HDP'ye oy veren vatandaşlarımız, Demirtaş'ın ve HDP'nin nasıl bir parti olduğunu, bu ülkeye nasıl ihanet ettiğini net bir şekilde Rusya ziyaretiyle görmüştür. Eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?" dedi.

"Bizim de atacağımız adımlar var"

'Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atacağımız adımlar var' diyen Elvan, "Bakacağız, göreceğiz neler uygulayacaklar, ne tür yaptırımlar ortaya koyacaklar. Elbette bu tür bir yaklaşım içine girmeleri halinde bizim de atacağımız adımlar var. Bizim de B planımız, C planımız var. Bunların hepsi hazır. Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atabileceğimiz adımlar var" şeklinde konuştu. 

"Merkez Bankası kararını bağımsız olarak alır"

Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

"Merkez Bankası kararını bağımsız olarak alır ve hükümetimizin herhangi bir şekilde Merkez Bankasına müdahalesi söz konusu değildir. Onu özellikle vurgulamak istiyorum. Ben, bankanın gelişmeleri iyi gözlemlediğini ve yine gelişmelere göre ortaya koymuş olduğu yol haritası çerçevesinde hareket edeceğini düşünüyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim