• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Opera ve balede perde açılıyor

Opera ve balede perde açılıyor
Ankara Devlet Opera ve Balesi, 2015-16 sanat sezonuna merhaba diyor. Yeni sezonda 25'ten fazla eserle seyircisiyle buluşmaya hazırlanan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatseverlerin ilgisini çekecek bir repertuvar hazırladı.

Ankara Devlet Opera ve Balesinden yapılan açıklamaya göre, bu yaz Aspendos Uluslararası Opera ve Bale festivalinde prömiyeri gerçekleşen ve yoğun ilgi gören Selman Ada'nın bestelediği ve Mehmet Balkan rejisiyle "Ali Baba & 40" operasının yanı sıra, Alman Besteci Carl Maria von Weber’in klasikleşen eseri "Der Freischütz" (Sihirli Av) ve ünlü Azeri Besteci Üzeyir Hacıbeyov’un "Leyla ile Mecnun" operası sezon içinde prömiyer yapacak eserlerin başında geliyor. Geçen sezon Ankaralıların yoğun ilgiyle takip ettiği Carmen ve I Puritani operaları ise bu sezon da sahnelenmeye devam edecek.

Ayrıca geçen sezonlarda büyük beğeni toplayan Johann Strauss'un "Yarasa" operetinin yanında bu sezon yine Strauss'un bestelediği ve dünya sahnelerinin vazgeçilmez eserlerinden olan "Çingene Baron" opereti ve Azeri besteci Rauf Haciyev’in "Anne Ben Evleniyorum" opereti seyirciyle buluşacak.

Dans sevenlere de rengarenk bir sezon vadeden Ankara DOB’ta Ankaralıların izlemeye doyamadığı Hamlet, Harem ve Coppelia gibi bale eserlerin yanı sıra, Rus yazar Alexander Puşkin’in aynı adlı romanından uyarlanan "Yevgeni Onyegin" balesi prömiyer yapacak. Modern Dans Topluluğu (MDT)’nun geçen sezon sahnelediği Arda Boyları, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Cinderella ve Yanlışların Suçu adlı eserleri bu sezon da sahnelenmeye devam ederken, Frida ve Fındıkkıran ise MDT’nin Ankaralı sanatseverlere sunacağı iki yeni eser olarak göze çarpıyor.

Leyla Gencer Sahnesi’nde müzikallerin yanı sıra sahnelenecek Aliş & Maviş, Kalp Korosu ve Kırmızı Pabuçlu Kız ve Sihirli Müzik ise Ankara DOB’un çocuklar için özenle hazırladığı önemli çalışmalar arasında yer alıyor.

Varna Festivali ve 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde gerçekleşen ve beğeni kazanan konserlerin gösteri formatına dönüştürülmüş şekli Ankaralı sanatseverlere sunulacak.

10-11 Ekim tarihlerinde Opera Sahnesi’nde yapılacak gösteride, dünya sahnelerinde yer almış sanatçılar, soprano Feryal Türkoğlu, Görkem Ezgi Yıldırım, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Ünüşan Kuloğlu, bariton Umut Kosman ve bas Tuncay Kurtoğlu solist olarak katılacak.

Gecede aryaların yanı sıra bale gösterileri ve geniş bir koro katılımıyla alışılmış konser formatından çıkarak, unutulmaz bir gösteri sunulacak. Repertuvarı Verdi, Puccini, Çaykovski, Selman Ada ve Georges Bizet gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan gösteride, Selman Ada yönetimindeki Ankara DOB orkestrası ve korosu yer alacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim