• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Op. Dr. Mehmet Gökhan Şahin:

Op. Dr. Mehmet Gökhan Şahin:
Estetik operasyonlara ilgi kış aylarında artış gösterirken, burun estetiği en sık yapılan işlemler arasında yer alıyor.

Estetik operasyonlara ilgi kış aylarında artış gösterirken, burun estetiği en sık yapılan işlemler arasında yer alıyor. Burnun kalkık ve küçük görünmesinden çok yüzün yapısına uygun, nefes alma fonksiyonlarını engellemeyecek şekilde yapılması büyük önem taşıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Gökhan Şahin, burun estetiği ile ilgili bilgiler verdi.

Op. Dr. Mehmet Gökhan Şahin, burun estetiğinde kişiye özel planlama yapılmasının gerektiğini söyleyerek, "Estetik burun ameliyatında yapılan işlem, burnun kıkırdak ve kemik yapısının değiştirilerek buruna yeni bir görünüm kazandırılmasıdır. Son yıllarda hızla gelişen modern uygulamalar sayesinde konforlu bir şekilde burun küçültülüp, büyütülebilmekte, ucu kaldırılıp, kemeri yok edilebilmekte ve burun deliklerinin genişliği ayarlanabilmektedir. Aynı zamanda doğumsal veya yaralanmaya bağlı bir şekil bozukluğu düzeltilebilmekte veya nefes alınması konusundaki problemler giderilebilmektedir. Ancak burun ameliyatları her hastaya aynı şekilde uygulanmamalıdır. Ameliyatın kişiye özel olarak planlanması çok önemlidir. Her hastada en iyi sonucu elde edebilmek için farklı cerrahi uygulamalar yapılır. Bunlar çok küçük ve lokal anestezi ile yapılacak cerrahi girişimlerden, vücudun uygun bölgelerinden kıkırdak ya da kemik alınarak yapılan, burnun yeniden tasarlanmasına kadar gidebilen geniş bir yelpazededir. Burun ameliyatları mutlaka tam donanımlı merkezlerde ve bu konuda deneyimli cerrahlar tarafından yapılmalıdır" dedi.

"BEĞENDİĞİNİZ ÜNLÜNÜN FOTOĞRAFI İLE DOKTORA BAŞVURMAYIN"

Burun estetiği ameliyatlarının 18 yaşından sonra yapılabileceğini vurgulayan Şahin; "Burun estetiği ameliyatları genellikle 18 yaşından sonra yapılabilmektedir. Vücut gelişimi tamamlanmayan çocuklarda, estetik kaygılar nedeniyle yapılacak ameliyatlar kesinlikle önerilmemektedir. Burun düzeltme ameliyatları öncesinde kişi detaylı bir sağlık taramasından geçirilir. Doktorla ameliyat olacak kişi arasında sağlıklı bir iletişimin olması çok önemlidir. Ameliyat öncesinde tüm beklentiler doktora anlatılmalı, isteklerin gerçekçi olup olmadığı estetik cerrah tarafından değerlendirilmelidir. Burun estetiği olmak isteyen bireyler beğendikleri bir ünlünün ya da arkadaşlarının fotoğrafı ile doktorlara başvurmamalıdır. Her insanın yüz yapısının farklı olduğu unutulmamalıdır. Doğal ve estetik bir burun için, ameliyat öncesinde burnun yüzdeki diğer organlarla orantısı iyi değerlendirilmeli, yüze uygun operasyonlar yapılmalıdır. Operasyonu gerçekleştirecek doktor ameliyat süreci ve sonrası ile ilgili kişiye detaylı bilgi vermektedir. Burun estetiği kişinin dış görünümünü büyük ölçüde değiştirmektedir. Kişi duygusal sarsıntılar sonucunda hemen ameliyat olmaya kalkışmamalı,aksi takdirde sonuçtan memnun olmayacağı için mutlaka uygun zamanı beklemelidir" ifadelerini kullandı.

Burnun planlanan görünüme kavuşmasının 6 ila 9 ay sürebileceğini sözlerine ekleyen Memorial Kayseri Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Gökhan Şahin, "Burun ameliyatları yapılacak işleme göre lokal veya genel anestezi ile yapılabilmekte, kişi ağrı hissetmemektedir. Operasyonun modern yöntemlerle uygulanması,fazla şişme ve morarma gibi etkileri ortadan kaldırmaktadır.Ameliyat sonrasında burun üzerinde 5 gün kalacak alçı ve plastik atel kullanılır. Operasyondan yaklaşık 1 hafta sonra kişi günlük hayatına dönebilmektedir. Ödemin azalıp, burnun planlanan şeklini alması yaklaşık 6- 9 ay arasında sürmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim