• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Op. Dr. Güler: "Büyük Göğüs Kamburluğa Neden Oluyor"

Op. Dr. Güler: "Büyük Göğüs Kamburluğa Neden Oluyor"
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, büyük göğüslerin kamburluğa neden olduğunu belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, büyük göğüslerin kamburluğa neden olduğunu belirtti.

Genetik faktörler, hormonal değişiklikler ve bazı hastalıkların aşırı büyük göğüse neden olabileceğini kaydeden Op. Dr. İlgi Güler, "Aşırı büyük memeler omuz ve sırt ağrılarına, kamburluğa, memelerin altında ve aralarında sürtünmeden dolayı ortaya çıkan pişik ve yaralara, sutyenin sinirlere bası yapması nedeniyle kollarda uyuşukluklara neden olabilir. Nefes almada güçlük ve günlük fiziksel aktivitede kısıtlanma görülebilir. Ayrıca kişinin kendini beğenmemesi, giydiklerini kendine yakıştırmaması nedeniyle sosyal ve psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir. Meme küçültme ameliyatı ile memelere doğal bir görünüm kazandırılırken tüm bu sorunlar da engellenmiş olur. Meme küçültme ameliyatı memenin gelişimini tamamladığı 17 yaştan itibaren uygulanabilir, emzirmeye ve cinsel ilişkiye engel olmadığı için bekarlara ve çocuk sahibi olmayı planlayanlara da uygulanabilir" dedi.

Meme küçültme tekniği hakkında bilgiler veren Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, "Meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve ortalama 3 saat kadar sürer. Memenin büyüklüğü, şekli ve derinizin durumu, vücut ölçüleriniz, ek hastalıklarınız, yaşınız, emzirme planınız ve cinsel aktifliğiniz göz önünde bulundurularak operasyon tekniğine karar verilir. Tüm teknikler fazla cilt dokusu ile beraber meme dokusunun da çıkarılmasını içerir. Çoğu teknikte meme başının sinirleri, damarları ve süt kanalları korunur. Çok büyük memelerde ve ileri yaş hastalarda meme dokusu meme ucuyla beraber alındıktan sonra meme ucu deri yaması şeklinde yeni yerine adapte edilir. Bu ameliyatlarda ya "lolipop" şeklinde meme ucu çevresinden aşağı meme altı oluğuna uzanan ya da "ters T" şeklinde meme altı oluğunu da içerecek şekilde kesiler yapılır. Bu bölgelerde iz kalabilir. Bu izler hastanın derisinin iz bırakma özelliğine bağlı olarak zamanla görülemeyecek kadar azalabilir. Ameliyat, ameliyathane şartlarında genel anestezi altında yapılır ve 2-3 saat kadar sürer. Deri altında kalan eriyebilen dikişlerle kesiler kapatılır ve toplanan kanı dışarı alması için her iki memeye dren konur, cerrahi sutyen takılarak ameliyat sonlandırılır" ifadelerini kaydetti.

Meme küçültme sonrası dönem hakkında da bilgi veren Op. Dr. İlgi Güler, "Ameliyat sonrasında ödem, morluk ve basit ağrı kesicilerle giderilebilen ağrılar olabilir. Hastalar genellikle 1 gün sonra drenler çekilerek taburcu edilir, 2 gün sonra banyo yapabilir, 7-10 gün sonra işine dönebilir. 2 ay süre ile ağır sporların ve aktivitelerin kısıtlanması önerilir. Ortalama 4 hafta cerrahi sutyen kullanılması uygundur. Meme ucu koruyucu tekniklere yapılan ameliyatlar sonrası meme ucu duyusu bozulmaz, emzirme meme dokusu çıkarıldığı için azalmakla beraber süt kanalları korunduğundan mümkündür" açıklamasında bulundu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, meme küçültme ameliyatının riskleri hakkında şöyle konuştu:

"Kanama ve enfeksiyon her cerrahi girişimde görülebilen komplikasyonlardır. Kanama ek hastalık sahibi olunmaması ve titiz cerrahi teknikle genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi antibiyotik tedavi ile kontrol altına alınır. Kanama ve enfeksiyon nadirdir. Meme uçlarında his kaybı olabilir bu durum doğaldır ve 1 yıla kadar kendiliğinden düzelir. Yara izleri kişiden kişiye değişir ve 6 ay sonra farkedilmeyecek durumdan tedavi gerektirebilecek kadar geniş bir yelpazede olabilir. Yara iyileşme problemleri nadirdir, kişinin medikal hastalıklarına, sigara içimine göre olasılığı artar. Genellikle kendiliğinden düzelirken nadiren ek cerrahi gerektirebilir. Meme küçültme ameliyatları kişinin fiziksel olarak rahatlamasının yanında özgüvenini oldukça olumlu etkileyen ameliyatlardır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim