• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Op. Dr. Can, Meme Büyütmenin Püf Noktalarını Anlattı

Op. Dr. Can, Meme Büyütmenin Püf Noktalarını Anlattı
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aslı Can, meme büyütme hakkında merak edilenleri anlattı.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aslı Can, meme büyütme hakkında merak edilenleri anlattı.

Özel Gazi Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Aslı Can, meme büyütme ameliyatlarının 18 yaşını dolduran herkese uygulanabileceğine dikkat çekerek, protez ile büyütmelerin yapıldığını belirtti. Meme büyütme operasyonunun ardından günlük hayata dönüş yapılabileceğini dile getiren Can, kesi bölgesinin ortalama 10 günde iyileştiğini ifade etti.

Meme büyütme ne zaman yapılabilir?

Op. Dr. Aslı Can, 18 yaşını doldurduktan sonra her yaşta uygulanabileceğini belirterek "Dolgunluğunu yitirmiş ve birlikte sarkık memelerde, meme dikleştirme ile birlikte meme protezi koyularak meme büyütme yapılabilir.

Op. Dr. Aslı Can, "Meme büyütmenin başka yolları var mıdır?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Kendi vücudunuzdan alınan yağın meme dokusuna enjeksiyonları yapılarak, az da olsa meme büyümesi sağlanabilir. Tekrarlayan uygulama gerektirebilir ve yağ enjeksiyonları ile yeterli büyüme sağlamak zordur. Bunun yanında, dışarıdan bazı dolgu malzemeleri uygulaması da bir tedavi seçeneğidir. Ancak meme bölgesinde, sonraki meme incelemelerinizi zorlaştırması açısından kullanılmasının uygun ve güvenli olmadığını düşünüyorum. Günümüzde hâlâ en iyi meme büyütme yöntemi, meme protezi uygulamasıdır."

Can, "Meme protezleri patlar mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Günümüz teknolojisi ile meme dokusu hissini veren, daha doğal görünen ve daha zor bütünlüğü bozulan meme protezleri üretilmektedir. Meme protezi bütünlüğünün bozulması, ciddi travma sonucu oluşabilir. Bu ayrılma, içindeki jel yapının açığa çıkması şeklinde olup, meme dokusunda buna karşı oluşan ağrı ve sertlik hissi ile fark edilir. Böyle bir durumda protezin değiştirilmesi şarttır."

Yapılan araştırmaların, kanser yaptığına dair herhangi bir bulgu olmadığını gösterdiğini anlatan Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak meme protezi koyulmuş bir meme de, protezden bağımsız, bir kanser riski her zaman mevcuttur. Bu nedenle, protezi olsun ya da olmasın önerimiz, her bayanın rutin meme kontrollerini düzenli olarak yaptırmasıdır. Meme protezi, meme dokusundan ayrı olarak meme dokusunun altında bir plana ya da kas, fasya altı gibi daha da derin planlara yerleştirilir. Yapılan araştırmalar, emzirme açısından bir problem oluşturmadığını göstermektedir. Yani protez koyulması sonrası gebelik olduğu durumlarda, protez çıkarılması gerekliliği yoktur."

Can, "Hangi şekildeki protez daha iyidir?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Meme protezleri, yuvarlak ya da damla şeklinde, pürtüklü ya da düz yüzeyli olabilir. Hangi protezin uygun olduğuna, vücut şekli ve hastanın nasıl bir meme hayal ettiğine göre muayene sonrası birlikte karar verilir ve kişiye özel, uygun protez seçilir. Bu nedenle herkesin protez şekli ve büyüklüğü farklılık gösterir."

Op.Dr. Can, "Kas altı mı, üstü mü daha iyidir?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Aslında meme protezi yerleşim yerine, vücudunuz karar verir. Protezi kaplayacak doku kalınlığı ve kaliteniz seçimimize yön verir. Doku kalınlığınız yeterliyse, meme altı plan sizin için yeterli olacaktır ya da yetersizse daha derin bir plana yerleştirmek sizin için gerekli hale gelecektir."

Can, "Protez nereden yerleşmeli, iz çok olur mu?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Protezin giriş bölgesi için, koltuk altı, meme ucu ya da meme altı kıvrımı gibi seçenek bulunmaktadır. Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Ameliyat sonrası iz, tabi ki önemlidir. Yöntem ne olursa olsun mutlaka gizli, az görünen bir iziniz olacaktır. Bu nedenle karar vermede tek kriteriniz izin nerede olacağı değil, hangi yöntemin sizin için daha güvenli ve sağlıklı olacağı olmalıdır."

Can, protezin belli bir süre sonra çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda şöyle bilgi verdi:

"Meme protezinizin, herhangi bir sorun yaşamadığınız taktirde, değişim süresi ya da gerekliliği söz konusu değildir. Meme protezi, dışarıdan vücudunuza yerleştirilen yabancı bir malzeme olması nedeni ile vücut tarafından bir sınırlandırıcı zar ile çevrilir. Bazen bu zar, kalın ve memede şekil değişikliği oluşturacak hale gelebilir. Böyle bir durumda protez değişikliği gerekir. Bunun yanında, yaşlanma ve kilo değişiklikleri ile formunu kaybeden ya da ciddi bir travma sonrası meme bütünlüğü bozulan protezin, değişim gerekliliği oluşabilir. Ameliyat sonrası günlük hayata dönüş hemen olur. Kesi bölgesinin iyileşmesi ortalama 10 gündür ancak güç gerektiren kol hareketleri ve ağır egzersiz bir ay boyunca kısıtlanmalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim