• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Onur’un Küçük Kalbi Her An Durabilir

Onur’un Küçük Kalbi Her An Durabilir
Ordu'nun Fatsa ilçesinde üç buçuk yaşındaki Onur Geniş doğduğu günden bu yana kalp yetmezliğiyle mücadele ediyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde üç buçuk yaşındaki Onur Geniş doğduğu günden bu yana kalp yetmezliğiyle mücadele ediyor.

Anne karnında 7 aylıkken kalp yetmezliği teşhisi konulan Onur, maddi yetersizlik nedeniyle tedavisini sürdüremiyor. Kısa sürede kalp nakli yapılması gereken Onur, uzatılacak yardım elini bekliyor.

Çocuğu altı ay içerisinde ameliyat olmazsa hayati tehlikesinin artacağını söyleyen anne Necla Geniş; "Doktor, Onur 4 yaşına geldiğinde kesinlikle tekrar ameliyat olması gerektiğini ve kalp nakli yapılmasının mecbur olduğunu söyledi. Aksi durumda oğlum hayatını kaybedecek. Altı ayımız kaldı ancak maddi yetersizlikten dolayı hastaneye gidemiyoruz. Bir annenin çocuğu gözünün önünde erirken bir şey yapamaması çok kötü" dedi.

Onur'un Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesinde ameliyat olması gerektiğini hatırlatan Necla Geniş; şöyle konuştu: "Oğlumun hastalığını hamileliğimin yedinci ayında öğrendik. Beş aylıkken Ankara'da anjiyo oldu. Ama kalbi o kadar zayıf ki en ufak bir heyecanda hayatını kaybedebilirmiş. Doktorumuz "dört yaşına geldiğinde ameliyat olacak ve kalp nakli yapacağız" dedi. Bu üç buçuk yıllık sürede Onur'u hep kendi imkânlarımızla tedavi ettirmeye çalıştık. En son altı ay önce Ankara'ya kontrole götürdük. Şu an tekrar kontrolü var ancak maddi yetersizlikten ötürü götüremiyorum. O kadar çaresizim ki tüm kurumlara başvurmayı düşünüyorum. Çünkü oğluma bir şey olursa ben yaşayamam. Oğluma uzatılacak bir yardım eli bekliyorum. Kendim için değil tek arzum onun minik kalbinin normal bir şekil de atmasıdır."

"Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması"

Maddi imkanı olmadığını söyleyen anne Necla Geniş, "Eşim 10 yıl hapis cezası aldı. İki kız çocuğum var okuyorlar. Kayınvalidem ve eşimin babası benimle kalıyor ve hastalar. Eşimin babası yüzde 85 felçli ve yatağa bağlı yaşıyor. Kayınpederimin emekli maaşı ile zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Onur'un tedavisi için paramız kalmıyor. Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması. Yardım sever vatandaşlardan, belediye başkanlarından ve milletvekillerinden Allah rızası için bize yardım etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Onur’un Küçük Kalbi Her An Durabilir

Onur’un Küçük Kalbi Her An Durabilir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim