• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Onun için imza kampayası başlatıldı

Onun için imza kampayası başlatıldı
İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için Devrimci Özgür Kadın Hareketi(DÖKH) öncülüğünde ve BDP’nin desteğiyle ‘Öcalan’a özgürlük’ kampanyası başlatıldı.

DÖKH üyesi kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Gültan Kışanak ve BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt’ün katılımıyla yapılan basın toplantısıyla kampanyanın startı verdi. Basın açıklamasında Öcalan’ın bir kadın PKK militanıyla ellerinde silahla çektirdiği fotoğrafının yer alması dikkat çekti. 
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkı içinde bulunan Ceren Kadın ve Dayanışma Merkezi önündeki basın açıklamasını çok sayıda DÖKH üyesi, aktivistinin yanı sıra BDP’li kadınlar destek verdi. Açıklamayı DÖKH aktivisti Gül Kızıltaş yaptı. Gül, Öcalan’a özgürlük kampanyasının aktif katılımcısı ve yürütücüsü olacaklarını dile getirdi. Gül, “ Demokratik toplum modelini yaşamsal kılmak isteyen önderliğimiz bir halkın özgürlük arayışının temsilcisidir. Kendisinin tutsaklığını halkların, kadınların tüm farklılıkların tutsaklığı olarak görüyoruz. Önderliğimiz demokratik ulus bakış açısıyla evrensel önderlik olmuştur. Bu yüzden biz kadınlar ‘Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde’ kampanyasıyla yeni bir paradigmanın Ortadoğu ve tüm dünyaya etkin bir hale getirilmesinin mücadelesini vereceğiz” diye konuştu. 
Gül, bu çalışmanın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Önderliğimiz şahsında gelişen tutsaklık tüm halklara ve kadınlara uygulanan imha, inkar ve soykırım politikasıdır. Bugün Suriye’de Irak’ta, İran’da müdahaleye açık olma hali kaos, çetecilik, istikrarsızlık halkları karşı karşıya getirdiyse Türkiye’de bu durum derinleştirilmiş bir hal alacağı riskini barındırmaktadır. Bu gidişatın önüne geçebilmek için başta İmralı sisteminin lağvedilmesi, imha ve inkar politikalarından vazgeçilmesi, sürecin müzakereye evrilmesi ve yasal güvenceye kavuşturulması ve önderleğin özgürleşmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim