• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Onun da ses kaydı çıktı!

Onun da ses kaydı çıktı!
Times gazetesi, Mısır'da darbenin ardından hapse atılan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin avukatıyla hapishanede yaptığı görüşmenin ses kaydıyla ilgili bir haber yayımladı.

Haberde basına sızan ses kaydında Mursi'nin darbenin başındaki Mareşal Abdülfettah el Sisi'nin cumhurbaşkanlığına seçileceğini söyleyerek yenilgiyi kabul ettiği belirtiliyor.

'Sisi'ye yarayacak'

Şimdiye dek dört kez mahkemeye çıkan Mursi'nin genelde meydan okuyan bir tavır takındığını söyleyen Times, bunun sonucunda devrik liderin son duruşmada ses geçirmeyen bir cam kafeste tutulduğunu hatırlatıyor. Times şöyle devam ediyor;

"Ülkenin güvenlik güçleri tarafından sızdırıldığına inanılan kayıt kritik bir dönemde ortaya çıktı ve Müslüman Kardeşleri gömmeyi kendisine görev edinen halefi Abdülfettah el Sisi için çok büyük bir propaganda değeri taşıyor. Nisan ortasında cumhurbaşkanlığı seçimleri var ve büyük bir farkla kazanması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığını birkaç gün içinde resmen açıklaması bekleniyor. Mursi'nin avukatıyla yaptığı görüşme, eski Cumhurbaşkanının azalan desteğini ve kendisinin bile gösterilerin bir işe yaramadığını düşündüğünü göstermek için dün rejim yanlısı El Vatan gazetesine verildi."

'Her iki taraf için de yararsız'

Habere göre kayıtta Mursi avukatına "sokaklarda neler olduğunu" soruyor. Avukat Selim el Avva ise gösterilerin ve çatışmaların devam ettiğini, ancak bir sonuç getirmediğini söylüyor. Avva ayrıca uzlaşma görüşmeleri yapılmasını öneriyor. Mursi de protestoları ve Müslüman Kardeşler'e yönelik baskıyı kast ederek "Bu her iki taraf için de yararsız" diyor.

Times ayrıca Mısır'daki hapishanelerde nakit paranın yasak olduğunu. Mahkumların ziyaretçilerin hesaplarına yatırdığı parayla alabildikleri kuponları kullanarak harcama yapabildiklerini aktarıyor. Gazete Mursi'nin avukatları aracılığıyla sızdırdığı, destekçilerine darbeye karşı meydan okuma çağrısı yaptığı mesajının ardından, normalde kendisine kıyafet ve yiyecek getiren ziyaretçilerinin yasaklandığını hatırlatıyor

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim