• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Online MHRS Hastane Randevu Alma Sistemi

Online MHRS Hastane Randevu Alma Sistemi
MHRS sistemine kolayca üye olabilir, MHRS hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu hakkında detaylı bilgi almak ve MHRS hastane randevu sistemine üye olmak için gereken bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Sürekli gelişen modern teknoloji yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulmaya devam ediyor. Özellikle de insanların yaşamlarını kolaylaştıran modern teknolojiler yaşamın her alanında en aktif şekilde kullanılıyor. Bu neden ile de modern ve çağdaş dünyada insanların yaşamlarının her alanında gelişen teknoloji ve internet en aktif şekilde kendisine yer bulmaya devam ediyor. Günümüz modern çağında teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte dünyanın her yerinde internet en yoğun şekilde insanlar tarafından kullanılıyor.

Kaliteli ve pratik çözümleri yaşamın her alanına getiren yenilikçi teknoloji ve internet sadece bireysel alanda değil aynı zamanda da kurumsal alanda kendisini en etkin şekilde gösteriyor. Özellikle de gelişen internet teknolojisi devlet kurumları tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde en aktif şekilde devlet kurumları tarafından kullanılmakta olan gelişen internet teknolojisi vatandaşlara daha çağdaş ve daha kaliteli kamu hizmetleri sunulabilmesine olanak sağlıyor. Çok uzun yıllardır insanların sağlık hizmetleri için başvurdukları hastanelerde oldukça yoğun saatler harcamaları ve son derece zorlu sıra bekleme çilesi uğraşmaları ve yaşanan büyük karışıklıklardan kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanması ile dijital platformda yeni bir hizmete başladı. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan bu yeni online Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) hizmeti ile vatandaşlar artık hastane randevularını kolay bir şekilde alarak, randevu saatinde hastaneye giderek kolayca sıra bekleme derdi olmadan muayene olabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler ekranından erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşlar internetten diledikleri hastaneye ve hatta hekime kolayca randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor. MHRS hastane randevu internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Sayfadaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların üyelik işlemleri için bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girişinin yapılması gerekiyor.

MHRS hastane randevu sistemi üzerinde üyelik işlemleri için girilecek bilgiler ise sırası ile ‘‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ olarak belirleniyor. Daha sonra son olarak özel bir ‘parola’ belirlenerek üyelik işlemleri tamamlanıyor. MHRS hastane randevu sistemi giriş işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘üyelikte belirlenen parola’ bilgisinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde sisteme girilerek her hastane, bölüm ve hekim için isteğe göre randevu alınabiliyor.

MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Özellikle de hastanede sıra bekleme çilesine son veren bu sistem ile birlikte hastane ve hekimin uygun olduğu tarihler içerisinden saat olarak da randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde isteğe uygun şartlarda randevu bulunmuyor ise otomatik olarak çevredeki ve yakın merkezdeki hastanelerde alternatif randevu seçenekleri de sunuluyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim