• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Önlem alınmazsa Türkiye'de ölümler artacak

Önlem alınmazsa Türkiye'de ölümler artacak
4-5 yılda iç organları tamamen bitiren Bonzai'nin korkunç etkileri Türkiye'de yeni yeni ortaya çıkıyor.

Bir çok gencin arkadaş ortamı, aile içi sebepler ve meraktan bir kereden bir şey olmaz diyerek içtiği Bonzainin bağımlılığı hızla yayılıyor.Satıcıların gençleri kan ve idrar testinde çıkmıyor diye kandırdıkları bu zehir ilk içimden sonra aşırı derece bağımlılık yapıyor. İçinde fare zehri gibi bir çok kimyasalın bulunduğu Bonzai kalp ritim bozukluğu, görme kaybı, aşırı kilo alımı ve ani ölümlere sebep oluyor. Halk arasında sentetik esrar olarak bilinen Bonzai’nin aslında esrarla hiç bir alakası yok. Tamamen kimyasal bir yapıya sahip olan Bonzai her şeyiyle gençliği bitirmek için dizayn edilmiş bir katil gibi.

ÖLÜMCÜL ETKİSİNİ YENİ YENİ GÖSTERİYOR

Ülkemizde son zamanlar sıklıkla ölüm haberlerinin geldiği Bonzai insanın iç organlarını sadece 4-5 yılda tüketiyor. Ülkemizde yaklaşık 5 yıl önce giren bu zehir ölümcül etkisini yeni yeni göstermeye başladı.
Veba salgınından farkı olmadığını söyleyen 29 yaşındaki B. Zafer 4 yıl boyunca içtiği Bonziye nasıl başladığını, yaşadığı 4 yıllık süreci ve Bonzainin tüm gerçeklerini Haber7’ye anlattı.

‘ARKADAŞ ORTAMIYLA BAŞLADIM’

Arkadaş ortamında ilk olarak esrarla başladığını söyleyen B. Zafer, 5-6 sene kadar esrar içtim ve bu yetmediğinde hayatıma bonzai denen zehir girdi. Esrara da Bonzaiye de bende çoğu insan gibi arkadaş ortamında tanıştım, Morelin bozuk olduğunda ya da bir boşluktayken uzatılan ve bir kereden bir şey olmaz rahatlarsın denerek verilen bir taneden... Uyuşturucu madde kullanımında arkadaş ortamı ve çevre en önemli etkendir. Çevrendeki kişi ne yapıyorsa sende ister istemez zamanla aynı şeyi yapıyorsun ve ona benzemeye başlıyorsun. Etrafındaki insanlar gördükçe yapılan kötü dahi olsa buna alışıyorsun ve bu sana normal geliyor. Ben Bonzai içmeye başladığımda daha Türkiye bonzai diye bir maddeyi bilmiyordu. Bulgaristan’da bir arkadaşım otobüsle otogara yolluyordu. O zamanlar ne olduğu bilinmiyordu ve Türkiye’de suç değildi o yüzden otogara göndermesi bile sorun olmuyordu. Cebime koyup rahatça dolaşıp istediğim yerde içebiliyordum.” dedi.

Bursa'da 18 yaşındaki T.T. Bonzaiden yaşamını yitirdi

İLK SEFERDE ESİR ALIYOR

Asla denenmemesi gerektiği vurgulayan B.Zafer, ilk içimden itibaren aşırı derecede bağımlılık yapıyor bir tane daha bir tane daha derken sonu gelmiyor. Aşırı derece zehirli bir madde bunu içen herkes kesinlikle fenalaşıyor bende fenalaşmıştım. O kadar zehirli ki 3-4 sene içerisinde bütün iç organlarını bitiriyor. İçen kişiyi içten içe adeta yeyip bitiriyor.” dedi.

“BONZAİ ALMAK İÇİN KIYAFETLERİ SATIYORLAR”

Bonzai ile tanıştıktan sonra hayatının hızla kararmaya başladığını söyleyen B. Zafer, “Hayatındaki bütün sosyal aktivitelerin her şeyin bitiyor tek hedefin parayı nasıl bulurum ve nasıl Bonzai alırım oluyor. Ben üzerindeki elbiseleri montları satan insanlar tanıyorum. İnsanı adeta bir köleye çeviriyor.Hayatının bütün planını ona göre yapıyorsun. Örneğin iki saat kalacağım bir yere gideceksin; bu sürede ne kadar Bonzai içerim diye hesaplayıp o kadarını yanıma alıyordum. Hayatımı tamamen ona bağlamıştım sevgilim gibi olmuştu.” diye konuştu.

Bonzai komasına girin genç ekmek zannederek ayakkabısını yedi...

“YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜĞÜMÜ FARK ETTİM”

Bırakma kararında her geçen gün bir yenisi gelen ölüm haberlerinin etkili olduğunu belirten B.Zafer, “İçemeye başladıktan yaklaşık 4 yıl sonra baktım sonu yok sürekli içip duruyordum. Bunun sonu ne zaman olacak diye düşündüm. Bırakmak için neler yapmam gerektiğini dair araştırma yaptım. Antalya’da bir tedavi merkezi buldum, bırakmamda çok faydası oldu. Orada bir makineye bağlandım dopamin seviyelerini ayarlıyordu belli bir süre orada tedavi gördüm. Tedaviden sonra kısa bir süre daha içtim ve bir anda bıçak gibi kestim. İlk zamanlar elbette zorlandım ama bırakmak imkansız değil karalı olduğunda kurtulabiliyorsun. Bırakacak kişilere ilk etapta bol bol sauna ve hamama gitmelerini tavsiye ediyorum. Bolca su tüketip ter atsınlar. Bu ölümcül zehirden kurtulduklarında güzel bir hayat onları bekliyor olacak.” şeklinde konuştu.

BULMAK ÇOK KOLAY

Her gün yüzlerce yeni gencin bağımlı  hale geldiğini söyleyen B. Zafer, "İlk önceleri sadece İstanbul’da bulmak mümkündü ama kısa bir sürede çığ gibi büyüdü, şuan Türkiye’nin her ilinde bulmak çok kolay. Her köşe başında torbacı var. Bonzaiye başladıktan sonra satın alacak para bulamayan kişiler torbacılığa başlıyor. Satın aldıkları bir paketi bölerek 5-10 TL’ye satıyorlar." diye konuştu.

KOVA DENİLEN YÖNTEM ÖLDÜRÜYOR

Bonzainin gençliği bitirmek için dizayn edilmiş bir katil olduğunu dile getiren B.Zafer, Bu zehir bong ve kova olarak adlandıran daha tehlikeli olan yöntemlerle içilebiliyor. Kova olarak adlandırılan içim tarzında ölüm riski çok daha fazla. Esrarın bana yetersiz kalıp Bonzaiye başlamam gibi bu kişilere de Bonzai belli bir zaman sonra yetersiz kalıyor ve son nokta olarak kova dediğimiz yöntemi yapıyorlar. Ölümlerin diğer bir sebebi ise Türkiye’deki merdiven altını üretimler. Hayatın bu zehri üreten kişilerin elinde diyebilirim çünkü ellerine ne geçerse içine koyuyorlar fare zehri, sinek ilacı aklınıza her ne gelirse. Bu zehri üretenler dozunu biraz fazla kaçırdığı an ölüm kaçınılmaz oluyor.” dedi.

MEDYA ÇOK ETKİLİ OLDU

Bonzainin uyuşturucu kapsamında sayılması noktasında asıl etkinin medya organları olduğunu söyleyen B. Zafer, "Televizyonlarda ve gazetelerde çıkan haberlerden sonra suç kabul edildi ve uyuşturucu madde kapsamına girdi. Uyuşturucu kapsamına girdikten sonra bulmak daha zor oldu satıcılar yurtdışından zehir getiremedi. Bu da aslında birçok gencin zehirlenmesini engelledi. Medyada çıkan ölüm haberlerinden sonra korkarak bırakanlar oldu keşke hepimiz daha erken bırakabilseydik.” dedi.

CEZALAR YETERSİZ

Cezaların yetersiz olduğundan yakınan B. Zafer, “Bunları satanlara ağır cezalar verilmeli caydırıcı olmalı ancak şuan için cezalar bundan çok uzakta. İçenlerin yüzde 80’i zamanla satıcı oluyor. İçmeye başlayan çoğu kişi bonzai alacak parası kalmadığında başkalarını zehirleyen biri haline dönüşüyor. Benim bir arkadaşım satarken yakalandı ve aldığı sadece 12 ay” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim