• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Onlarla mücadelemiz devam edecek

Onlarla mücadelemiz devam edecek
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Biz kimin bu milletin istikbaline ve istiklaline göz diktiğini gayet iyi biliyoruz, kimlerin onlara maşa olduğunu da biliyoruz, onlarla mücadelemiz devam edecek" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Abdestimizden hiç şüphemiz olmadı ki kıldığımız namazımızdan şüphemiz olsun. Her kim ki bu milletin, bu garip gurabanın geleceğiyle, milletin, devletin malıyla ilgili en ufak bir negatif bir düşüncesi, bırak el uzatmayı yan gözle bakan varsa gözlerinin, ellerinin kırılması için biz bu işin sonuna kadar gideceğiz" dedi. 

Manisa programı kapsamında AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Zeybekci, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında Manisa'nın lokomotif kentler arasında yer alması gerekirken yerel yönetimler açısından son dönemde üzerine yüklenen bu görevi ıskaladığını, bir dönemi daha ıskalamayacaklarını ifade etti. 

Konuşmasında 17 Aralık süreci sonrası yaşanan olaylara da değinen Zeybekci, 28 Şubat benzeri bir oyunun sergilendiğini, o dönemde "bin yıl etkisi olacak şeyler yaptık" diyenlerin Mayıs 2013'den sonra tekrar sahneye çıktığını ileri sürdü.

Geçen yıl IMF'ye borçlarını bitiren, dev havalimanı, köprü, tüp geçit, nükleer tesis, otoyolları ihalelerini yapan Türkiye'nin "birilerini rahatsız ettiğini" ifade eden Zeybekci, Taksim'deki yeşil alan düzenlemesinden çıktığı söylenen Gezi Parkı odaklı gelişmeler sonrası o gösterilerin başında olanların ihaleleri tamamlanan bu dev projelerin iptal edilmesini talep ettiğini belirterek, "Yurt dışından dönen Başbakan Erdoğan'ın karşılanması ve Kazlıçeşme'deki 2 milyon kişinin mitingi sonrası bunlar baktılar ki durum sakat, kuyruklarını bacaklarının arasına aldıkları gibi kayboldular. Yani geldikleri gibi gittiler" dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve 17 Aralık öncesi ABD Merkezi Bankası'nın tahvil alımını azaltacağı yönünde açıklama yapmasının tesadüf olmadığını savunan Zeybekçi, ülkenin istikrarsızlaştırılması için "yalanın mubah görüldüğü", "adliyelerin önünde savcıların bildiri dağıttığı" bir sürece girildiğini iddia etti. 

Her iki olayda da tek hedefin hükümet ve Başbakan Erdoğan olduğunu belirten Zeybekci, 25 Aralık'ta bir savcının mahkemeye gönderdiği 32 çuval belge ve bin 5 sayfalık ön yazı sonrası mahkemenin 15 dakikada karar vererek üçüncü havalimanı, köprü, otoyolları, nükleer tesislerin yapım ihalelerini kazanan firmaların ve sahiplerinin hesaplarını dondurması kararı aldığını söyledi. 

"Bu listeler bitmeyecek, devam edecek" diyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son geldiğimiz noktada da ahlaksızlığın en büyüğünü yaptılar. Bunlarda ar haya da kalmadı. Aile, insanların kutsallıkları, özelleri, Allah bilir bunlar yakında daha neler yapacaklar ? İnsanların yatak odalarına da girmişlerdir, o belgeleri, bilgileri de kullanmaya başlayacaklardır. Bu Türkiye'de siyasi istikrarsızlaştırma ve kardeşlik temeline atılmış dinamitlerdir. Gerek 17 Aralık'ta, gerek mayıs ayında, gerekse de 25 Aralık'ta yapılmaya çalışılan şey Türkiye'nin siyaseten hukukta, demokraside, ekonomide istikrarsızlaştırılma projesidir. Hedef doğrudan kalbimizeydi, kalbimiz de başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 17 Aralık Projesi'ni biraz daha açarsanız bakanların çocuklarıyla ilgili iddianın ardından hemen ortaya koydukları da başbakanımızın ailesi ve çocuğuydu. Çocuklarından dolayı bakanları görevden almanın ardından başbakanımızın ailesiyle ilgili operasyon düzenleyip başbakanımızı hedef almak. Tam organize ettikleri şey bu. 2 gün önce yaptıkları da odur."

17 Aralık'ta ilk etapta finans piyasalarının biraz dalgalandığını ancak Türkiye'yi ekonomik istikrarsızlığa götürme hedefinin tutmadığını belirten Zeybekçi, "Abdestimizden hiç şüphemiz olmadı ki kıldığımız namazımızdan şüphemiz olsun. Her kim ki bu milletin, bu garip gurabanın geleceğiyle, milletin, devletin malıyla ilgili en ufak bir negatif bir düşüncesi, bırak el uzatmayı yan gözle bakan varsa gözlerinin, ellerinin kırılması için biz bu işin sonuna kadar gideceğiz. 

Biz bu ülkenin kardeşliğine dokundurtmayacağız. Sel gidecek kalan yine kardeşlik olacak. Bizim hesabımız hiçbir zaman için hiçbir kardeşimizle olmayacak. Biz kimin bu milletin istikbaline ve istiklaline göz diktiğini gayet iyi biliyoruz, kimlerin onlara maşa olduğunu da biliyoruz, onlarla mücadelemiz devam edecek. Kardeşlerimizle kucaklaşmamız da artarak devam edecek." 

Zeybekci, 30 Mart seçimleri sonrası Manisa'ya gelerek Davaz Zeybeği oynamaya gelmek istediğini de söyledi. 

Ziyarete Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim