• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Onlarca metre yükseklikten atlayıp el ele tutuştular

Onlarca metre yükseklikten atlayıp el ele tutuştular
İzmir'in Selçuk ilçesindeki THK Efes Atlayış Merkezi'nde gerçekleşen ve amatör paraşütçülerin el ele tutuşarak onlarca metre yükseklikten atladığı rekor denemesi nefesleri kesti.

Türkiye'nin ilk ve tek atlayış merkezi olan Türk Hava Kurumu (THK) Efes Atlayış Merkezi, bu yıl da Türkiye Serbest Düşüşte Tutuşma Rekor denemesine ev sahipliği yaptı. 51 amatör paraşütçünün katıldığı rekor denemesinde, bir hafta boyunca 10 sorti uçuşta toplam 459 atlayış yapıldı. Hafta boyunca rekor atlayışın denemesini yapan paraşütçüler, onlarca metre yükseklikten aşağıya atlayarak el ele tutuştu. Nefes kesen görüntülerde paraşütçüler heyecanlı dakikalar yaşadı.

RÜZGAR NEDENİYLE ATLAYIŞ GERÇEKLEŞMEDİ, REKOR KIRILAMADI

Rekor denemesine destek olmak için eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan da merkeze geldi. Nefeslerin tutulduğu son sorti uçuşunda atlayan 51 paraşütçüden ise sadece 36'sı ele ele tutuşabildi. Geçen yıl 39 kişiyle rekor kırılırken, merakla beklenen rekor atlayış ise havanın aşırı rüzgarlı olması nedeniyle bu yıl gerçekleşmedi.
Dünyada amatör paraşütçülerin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken ve Türkiye'de de ciddi bir amatör paraşütçü grubu olduğunu kaydeden THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Paraşütçülerimiz, Hava Kuvvetlerimizin bize tahsis ettiği C-160 uçağı ile bir hafta boyunca burada rekor denemeleri yaptı. Uzun süredir böyle bir imkan bulamadıkları için ve antrenmanlardan uzak oldukları için rekoru tazeleyemediler ve beklenen rekoru kıramadılar. Ancak ben inanıyorum ki, önümüzdeki günlerde amatör paraşütçü arkadaşlarımıza sağlayacağımız imkanlar sayesinde çok daha güzel rekorlara ulaşacaklar" dedi.

"ÖNÜMÜZE BİR HEDEF KOYDUK"

Amatör paraşütçülerin bu faaliyetlerini uluslararası bir şampiyona veya organizasyonla daha da güzelleştirmeyi planladıklarını kaydeden Atılgan, "Devletimizin de bir takım kurumlarının bu işe eğilmesi için önümüzdeki günlerde gerek amatör paraşütçü arkadaşlarımız, gerek THK Genel Müdürlüğü olarak bizler, gerek çevremizdeki bazı siyasi arkadaşlarımızın yardımlarıyla bu paraşütçülerimizi daha yeni rekorlara taşımak için gayret göstereceğiz. Bu bölge yaz aylarında turizm ile dolup taşıyor, ama diğer aylarda da sessizliğe bürünen ilçeler gibi oluyor. Bu tür faaliyetler, böyle ilçelerimizde daha da yoğunlaşırsa eminim çok güzel neticeler alınabilir, çok güzel şeyler yapılabilir. Önemli olan hedefinizi iyi belirleyeceksiniz, sonra hedef için gayret göstereceksiniz. Amatör paraşütçü arkadaşlarımız ile ilgili önümüze bir hedef koyduk, inşallah onların daha güzel neticeler alacak günleri ileride göreceğiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Rekor deneme sonunda eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, paraşütçülere sertifikalarını verdi. Rekor denemesine ayrıca, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Türk Hava Kurumu İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca, Efes Havalanı Müdürü Muzaffer Karaca ve çok sayıda kurum yetkilileri de katıldı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim