• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok
Artvin'de yaşayan engelli vatandaşlar Artvin Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde engelleri ortadan kaldırıyor.

Artvin'de yaşayan engelli vatandaşlar Artvin Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde engelleri ortadan kaldırıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde sadece engelli vatandaşlar değil ev hanımları da aile ekonomisine katkı da bulunma fırsatı yakalıyor.

Engellerin ortadan kaldırıldığı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde kursiyerler örgüler ile kilimler, cüzdanlar, çantalar, boncuklardan takılar, tesbihler, ahşap yakma yöntemi ile çeşitli eşyalar yapıyor. Ortaya koydukları bu eserleri daha sonrasında satışa koyan kursiyerler kedilerine gelir kazandırmış oluyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni Hülya Derdiyok, "Burada Halk Eğitim usta öğreticileri ile birlikte görev almaktayız. Engelli kursiyerlerimiz ve onun yanı sıra kursiyerlerimiz bulunmakta. Bütün kursiyerlerimiz ile birlikte bir aile olduk ve kurslarımızı devam ettiriyoruz. Eski dönemlerde kullanılan kilim örgülerimizi günümüze uyarlayarak, ahşap boyama şeklinde ev dekorasyonu ürünlerimizi üretime koyuyoruz, satışa sunuyoruz. Oradan gelen kazancı ise el emeği olarak kursiyerlerimize veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde tüm engelleri ortadan kaldırdıklarını dile getiren Derdiyok "Her engel grubundan kursiyerlerimiz bulunmakta. Artık engel demiyoruz çünkü biz bütün engelleri kaldırdık burada. Herhangi bir engel olmadan biz ailevi olarak burada yaşıyor ve hep birlikte kurslarımızı ilerletiyoruz. Engelli öğrencilerimiz rehabilitasyon şeklinde değil, daha çok el sanatları üzerine daha farklı bire eğitim alanında yani hayat boyu öğrenme kapsamında eğitim görüyorlar burada. Bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Artvin Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sadece engelli vatandaşlar değil aynı zamanda ev hanımları da evlerinin ekonomisine yardım etme fırsatı buluyor. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde ahşap yakma eğitimi veren Usta Eğitici Reyhan Bilgin ise "12 kursiyerimiz var. Ahşap yakma yaptırıyorum, bunun yanında ahşap boyama, ahşap kakma dediğimiz işlemleri yapıyoruz. Burada ev hanımları aynı zamanda yaptıkları ürünün satışını yapıyorlar, bu da kendilerine gelir oluyor, iyi oluyor o bakımdan. Bu şekilde çalışmalarımız deva ediyor" şeklinde konuştu.

20 yıldır ayrı ayrı kursları gezerek en son 5 yıldır ahşap yakma kursunda kaldığını dile getiren Hacer Demir "Yakma yapıyoruz, zaman geçiriyoruz, hocamız öğretti sağ olsun, gelirimiz oluyor. 5 senedir ahşap ile uğraşıyorum, 20 senedir de kurslar da geziyorum" diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezi ile tüm vatandaşları şehrin tanıtımına katkı sunmaya çağırdıklarını dile getiren Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de "Artvin'in insanlarını, kendi işlerindeki sanat estetiğini, şehrin tanıtımı noktasında, zamanı değerlendirme noktasında, hatta ekonomik olarak bütçeye katkı sağlamak noktasında aktif hale getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Onlar için aile bütçesine katkı sağlamanın engeli yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim