• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Onlar da üşüyor ve açıkıyor

Onlar da üşüyor ve açıkıyor
Duygu Kurt, “üşümüyor” diye düşünülen sokak hayvanların da bir canlı olduğunu ve onların da soğuk havalarda üşüdüğüne, açıktığına dikkat çekerek insanları duyarlı olmaya davet etti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, “üşümüyor” diye düşünülen sokak hayvanların da bir canlı olduğunu ve onların da soğuk havalarda üşüdüğüne, açıktığına dikkat çekerek insanları duyarlı olmaya davet etti.

Açıklamalarda bulunan Kurt, sokak hayvanlarının yazın da sıcaktan zor durumda kaldıklarını, ancak kışın işlerinin daha da zor olduğunu söyledi. “Özellikle soğuklarda hem üşüyorlar hem de aç kalıyorlar” diyen Duygu Kurt, “'Hayvanların tüyü var üşümez' diye düşünülüyor ama öyle bir şey yok. Zaten Eskişehir çok soğuk bir yer. O hayvanlar da haliyle üşüyorlar. Aynı zamanda artık sokakta yaşayan hayvanlar, “sokak hayvanı” diyemeyeceğimiz türler. Golden, Terrier gibi cins köpekler sokaklarda. Bunlar zaten ev hayvanları oldukları için dışarıdaki ortama çok dayanıklı değiller. O yüzden bu hayvanlar yemek bulmakta zorluk çekiyorlar veya diğer köpeklerden kendilerini koruyamıyorlar. Bu tür hayvanlara yönelik biraz daha duyarlı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ARAÇLARINIZI ÇALIŞTIRMADAN DİKKAT EDİN

Kurt, sokak hayvanlarına nasıl yardımcı olunabileceği konusunda da tavsiyelerde bulunan Kurt, şunları söyledi;

“Herkes evindeki yemek artıklarını kapısının önüne koysa sokak hayvanlarına faydalı olabilirler. Su da koyabilirler ama, su soğukta donduğu için içine zeytinyağı ve tuz koymalıdırlar. Onun dışında kediler çok fazla üşüdükleri için araçların motor kısmına veya lastik üstlerine sığınıyorlar. Bu konuda da insanlar araçlarını çalıştırmadan bir hayvana zarar vermemek adına araçlarına gerekli kontrolleri yaptıktan sonra binmeleri gerekiyor.”

Başkan Kurt, kışın sokak hayvanlarının üşüdüğünü ve aç kaldığını yineleyerek, insanların sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim