• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Onlar da indirimli kart sahibi olabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşım araçlarından çıraklık okulları, açık lise öğrencileri, dershaneler ve Kur'an kursu öğrencileri ile öğretmenlerinin de indirimli olarak yararlanabileceğini açıkladı.
İstanbul’da bundan böyle, metro, tramvay, şehir hatları vapurları, deniz motorları, TCDD banliyo trenleri, İETT, Otobüs A.Ş ve Özel Halk otobüsleri gibi şehir içi toplu ulaşım araçlarından çıraklık okulları, açık lise öğrencileri, dershaneler ve Kur'an kursu öğrenci ile öğretmenleri de indirim hakkından yararlanabilecek.
 
CHP’lerin Eylül ayında verdiği önerge doğrultusunda Hukuk Komisyonu-Sosyal Hizmetler ve halkla İlişkiler Komisyonu’nun ortak teklifiyle gündeme gelen ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçen karar doğrultusunda yapılan yeni düzenleme, üniversite öğrencileri dışındaki 20 yaş altı öğrencilerin tamamı ile öğretmenleri kapsıyor.
 
Çıraklık eğitim kurumları ve dershane, kuran kursları gibi diğer kanunlar kapsamında eğitim gören ve 20 yaşından gün almamış ve Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydı olmayan 20 yaş altı öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları, Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu7na tabi öğretmenler ile diğer kanunlar kapsamında tam zamanlı sözleşme esasına göre çalışan ve öğretmenliği Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik kaydıyla belgelendirilen öğretmenler ile 633 sayılı kanun kapsamındaki eğitici ve öğreticilerin, indirimli olarak seyahat etmesine imkan tanıyan düzenlemeden yaklaşık 300-350 bin kişi istifade edecek.
 
25 YAŞ ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ
 
İBB müşterek komisyonları tarafından düzenlenen raporun mecliste görüşülmesi sırasında, CHP grubu yaş sınırının 25’e yükseltilmesini istedi. Ancak ekonomik ve teknik çalışmalar tamamlandığı gerekçesiyle talep kabul edilmedi. İETT tarafından dağıtılan indirimli elektronikkart alma sınıfına dahil edilen kişiler, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın onayının ardından kartlarını alabilecek.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim