• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Onkoloji Konukevi'nde 14 yıldır nakil bekliyor

Onkoloji Konukevi'nde 14 yıldır nakil bekliyor
Turgut Kazdal 44 yaşında bir kanser hastası. Kuzeniyle birlikte Ankara'da yaşam savaşı veriyor.

Turgut Kazdal 44 yaşında bir kanser hastası. Kuzeniyle birlikte Ankara'da yaşam savaşı veriyor. 14 yıldır amansız bir hastalığın pençesinde yaşamla ölüm arasında mücadele veren Kazdal, kurulduğu günden bu yana Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi'nde kalıyor. Konukevinin kendi evi gibi olduğunu belirten Kazdal, "Allah burayı yapanlardan razı olsun. Her şeyimizle ilgileniyorlar, bir dediğimiz iki etmiyorlar." dedi.

Rizeli Turgut Kazdal'ın hayatı filmleri aratmayacak cinsten. Herşeyi yolunda giderken, ekmeğini uzun yol şoförlüğü yaparak kazanan Kazdal, bir anda amansız hastalığın pençesine düşmüş. 14 yıldır Ankara'da yaşam savaşı veriyor. Kazdal'ın Rize'de yaşayan ailesi de kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Kızının 3 yaşından beri beyin kanseriyle savaştığını anlatan Kazdal, "Kızım şu anda 19 yaşında, bugüne kadar 7 kez ameliyat geçirdi. Sol gözü görmüyor. Tüm ihtiyaçlarını eşimin yardımıyla yapıyor. Eşim de sağır ve dilsiz" dedi.

14 yıldır Ankara'da tedavi gördüğünü aktaran Kazdal şöyle konuştu: "Onkoloji Konukevi açıldığı günden bu yana burada kalıyorum. 2 yıl önce doktorlar hastalığımın artık son evresine geldiğini söylediler. Son çare nakil dediler."

Oğlundan aldığı yüzde 50 uyumlu ilikle yaşama dönen Kazdal, "Benim hastalığım tam 4 kez tekrarladı. Tam geçiyormuş gibi oluyor tekrardan başlıyor. En son Onkoloji Hastanesi'nde Prof. Dr. Fevzi Altıntaş hocamız bana, "Senin son çaren nakil" dedi.

6 yıl boyunca nakil beklediğini ifade eden Kazdal, "Ben 6 sene yurtdışı, yurt içi nakil bekledim ve hiç kimse de bulamadık. Babamı alacaktık, yaşı ilerlemiş olduğu için kabul etmediler. 16 yaşında bir oğlum vardı onunla dokularımızın Yüzde 50 tuttuğunu tespit edildi" diye konuştu. Doktorların yüzde 99 ihtimalle ameliyattan çıkamayacağını kendisine söylediğini anlatan Kazdal, "Ameliyata girmeden önce doktorlar beni ameliyatın riski konusunda uyardı. Ama artık başka çarem olmadığı için ameliyat masasına yattım. Onkoloji Hastanesi'nde ilk defa yüzde 50 uyumlu ilik nakli ameliyatını oldum. Kan grubum 0'dan A grubuna döndü artık" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi'nde kuzeniyle birlikte kalan Kazdal, şöyle devam etti: "Eşim çocuklarıma baktığı için burada kuzenimle birlikte kalıyoruz. Tesis kurulduğu günden bu yana buradayız. Biliyorsunuz kanser hastaları için hijyen çok önemli onun için personel tüm konularda çok titiz davranıyor. Burayı yapanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir kuruş para vermeden kalıyoruz."

Geçimi sadece kızı için verilen bakım parasından ve yardımsever vatandaşların verdikleriyle sağlayan Kazdal, "Barınma ve yemek gibi ihtiyaçlarımızı bu tesiste karşılıyoruz. Ancak maddi konularda çok zorluk çekiyoruz. Elimden tutacak birilerini bekliyorum." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim