• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Onkoloji Hastalarına Moral Konseri

Onkoloji Hastalarına Moral Konseri
Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi'nde kanser tedavisi gören hastalar 01-07 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen mini konserle moral...

Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi'nde kanser tedavisi gören hastalar 01-07 Nisan Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen mini konserle moral buldu.

Zafer Gökşin Onkoloji Servisi'nde gerçekleştirilen konsere Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy, Hastane Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Arzu Canbeldek, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Hayriye Çatak, Radyasyon Onkoloji Uzmanları, Medikal Onkoloji Uzmanları, servis çalışanları ve kemoterapi tedavisi gören hastalar katıldı. Aynı anda kemoterapi tedavileri devam eden hastaların bir kısmı Bağlama Sanatçısı Mehmet Yılmaz tarafından seslendirilen türkülere eşlik ederken, bir kısmı da servis çalışanları ile karşılıklı oynayarak, eğlendiler.

01 - 07 Nisan Kanser Haftası nedeniyle kanser tedavisi gören hastalara bir moral olması açısından müzik etkinliği düzenlediklerini dile getiren Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi'nin, Denizli'de kanser hastalarının tedavi ve takibinde önemli bir misyon üstlendiğini belirterek Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi ve Radyoterapi Merkezinde sadece Denizli değil, çevre illerden gelen hastaların da tedavi görmekte olduğunu söyledi. Öztürk, "Kanser sıklığı giderek artan bir sağlık ve yaşam sorunudur. Dünyada ve ülkemizde ölüm nedeni olarak, kalp-damar hastalıklarının hemen ardından gelmektedir. Tedavisi ve tanısı birçok uzmanlık dallarının işbirliği gerektirmektedir. Tedavisi güçtür. Erken tanı önemlidir. Eğer önlem alınır, zamanında ve erken tedaviye başlanırsa kanser, ölümcül bir hastalık olmaktan çıkar. Denizli'deki onkoloji hastalarımız önceki yıllarda il dışındaki büyük merkezlere gidiyordu. Bu tedaviyi başka şehirde almak hem hastalara hem de hasta yakınlarına maddi ve manevi anlamda büyük yük getiriyordu. 13 yataklı Medikal Onkoloji Servisimiz de kanser hastalarımızın hizmetindedir. Şu anda Zafer Gökşin Onkoloji Merkezinde bulunan 26 koltuklu Kemoterapi Merkezimizde 440 aktif hasta tedavi almaktadır. Yani multidisipliner yaklaşımın gerekli olduğu kanser tedavisinde Denizli Devlet Hastanemiz Cerrahi, Patoloji, Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi ve Medikal Onkoloji bölümleri uyum içinde çalışarak kanser hastalarının tanısından tüm tedavi aşamalarına kadar hizmet vermekte olup Denizli halkının diğer illere muhtaciyetini ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.

Konserin ardından kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarını tek tek dolaşarak, onlarla sohbet eden ve karanfil dağıtan Genel sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, uzun ve ağır bir tedavi süreci geçiren kanser hastaları için morallerinin yüksek olmasının tedavilerinin etkinliğinde önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Onkoloji Hastalarına Moral Konseri

Onkoloji Hastalarına Moral Konseri

Onkoloji Hastalarına Moral Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim