• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet
Onikişubat Belediyesi, kırsal mahallelerine sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor.

Onikişubat Belediyesi, kırsal mahallelerine sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Yapıldıkları bölgelerde çocukların eğitim ihtiyaçlarından, kadınların kişisel gelişimlerine, düğün ve nişan merasimlerinden taziye kabullerine kadar birçok alanda hizmet verebilecek 3 bilgi ve kültür evi daha Selimiye, Altınova ve Hacıağalar mahallelerinde açıldı.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil'in katılımıyla gerçekleştirilen törenlerde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 mahalleye yapılan yatırım miktarının yaklaşık 3 milyon 500 bin TL tutarında olduğunu söyledi.

Onikişubat Belediyesi'nin 3 yılda yaptığı hizmetin cumhuriyet tarihine eşdeğer olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, "Kurulduğumuzdan bu yana devletimizden aldığımız para, 150 milyon TL. Ama size yaptığımız hizmetin bedeli 320 milyon TL. İşte eski Türkiye'yle yeni Türkiye'nin farkı bu. Geçmiş iktidarlar döneminden, AK Parti iktidarının farkı da bu. 2014 seçimleri öncesinde, geldiğimizde çocuklarımız naylon terliklerle çamurun içinde yürüyorlardı. Bunu bitirdik. 5.5 milyon metrekare parke yaptık. Bu sene 1 milyon 150 bin metrekare daha ihale yaptık. İnşallah yol noktasında hiç bir eksiğimiz kalmayacak. Bunun yanında yüzlerce camimizin tamiratını yapmışız, bir milyon 700 bin TL harcamışız. Yüzlerce okulumuzda bakım onarım yapmış, oyun takımları koymuşuz. Bir milyon 800 bin TL harcamışız. Yani Onikişubat Belediyesi olarak her noktada varız" diye konuştu.

Vatandaşın duaları ile hizmetlerini artırarak devam ettireceklerini belirten Başkan Mahçiçek, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız diyor ya "beklentimiz dua, başka bir beklentimiz yok" diye. Bizimde beklentimiz o, sadece dua bekliyoruz. O dua ben inanıyorum ki, Cumhurbaşkanımızı ayakta tutuyor. Sizlerin duası elhamdülillah onu kazalardan belalardan, musibetlerden koruyor. Bu dua devam ettiği sürece size olan başta Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere bizlerin hizmeti devam edecek."

"Makus talihimizi yenmenin mutluluğu ve gururuyla size geliyoruz"

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de hayata geçirilen hizmetler karşılığında yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Geçmişte, görev yaptığı Anadolu'nun birçok kentinde, yol ve su olmayışının burukluğunu yaşadığını anımsatan Güvenç, "Bizim ömrümüz bu mücadeleyle geçti. Yolun olmadığı, içme suyunun olmadığı, elektriğin olmadığı, yaşamanın imkansız olduğu evlerin bulunduğu Anadolu'da geçti. Anadolu'yu gördük. Ama bugün bu makus talihi yenmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayarak buraya geldik. Gelinen noktada ortada. Bir günde bir ilçe belediyemizin 3-4 noktasındaki mahallelerde açtığı bu ilim yuvalarını açıyoruz. Çocuklarımız bu güzel mekanlarda Kur'an da öğrenecekler, satrançta öğrenecekler. Bilgisayar da öğrenecekler, bir müzik aletini kullanmayı da öğrenecekler. İlimle irfanı, Kur'an-ı, el ele yan yana yürüteceğiz. Geleceğimiz daha aydınlık olacak" diye konuştu.

"16 Nisan'da istikrarı kazandırıp, kaosu yeneceksiniz"

16 Nisan Referandumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Güvenç, bu hizmetlerin devamı için de 16 Nisan tarihinin çok önemli olduğunu söyledi. Muhalefetin referandum tavrını da eleştiren Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu hizmetlerin devamını önlemek, kalkınma hızımızı kesmek için muhalefet, hiçbir ahlaki değeri tanımadan düpedüz yalan söyleyerek halkımızın kafasını karıştırmak istiyor. Ben muhalefet adına çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Siyaseti bu kadar seviyesi düşük hale getirdikleri için çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Bir muhalefet milletvekilinin çıkıp "kararname ile muhtarlıkları kapatacaklar" demesi karşısında hayretten utanıyorum. Çok açık söylüyorum. "Kararname ile lokanta kapatacaklar" diyenleri kınıyorum. Yalanla dolanla hiçbir yere varamazsınız. Ak oylarınızla bilin ki 16 Nisan'da yalanı yeneceksiniz. 16 Nisan'da istikrarı kazandırıp, kaosu yeneceksiniz. Güçlü, güvenli, aydınlık bir geleceği kazandırıp, koalisyon dönemlerini yeneceksiniz. Güçlü demokrat lidere 2 başlı sistemi yendireceksiniz. İşin özeti güçlü bir Türkiye'nin önünü açacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Allah'ın yardımıyla bugüne kadar tam 11 kez sandıkta bunların yalanlarına, dolanlarına ders ve cevap verdiğiniz gibi 16 Nisan'da benim bacılarım, benim kardeşlerim bir kere daha bu yalanları onların yüzüne çarpacak diyorum. Allah yardımcımız olsun. Ben bir kere daha belediye başkanımızı yaptığı bu güzel hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum. Verdiğiniz desteğe de sonsuz teşekkür ediyorum."

Açılışların ardından bilgi ve kültür evlerini inceleyen Milletvekili Güvenç ve Başkan Mahçiçek, vatandaşlarla sohbet edip, taleplerini dinledi.

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Onikişubat Belediyesi’nden vatandaşa 3 milyon 500 bin TL’lik hizmet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim