• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Önen’den Gazeteciler Günü Mesajı

Önen’den Gazeteciler Günü Mesajı
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Önen mesajında, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.

Önen, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum" dedi.

GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR GÜÇ VE KURUM

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirten Önen, "Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Basın; ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç ve kurumdur. Gazeteciler bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olmaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutarak milletçe yakaladığımız güven ve istikrar ortamını korumak başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. İnanıyorum ki, basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir. Demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine AK Parti Hükümeti olarak büyük önem veriyoruz. Basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Bu düşüncelerle öncelikle gerçekten fedakarca bu görevi uzun yıllardır üstlenmiş ve hakkıyla yapmaya gayret eden arkadaşlarımızın ve basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim