• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

"Önemli olan kendimi geliştirmem"

"Önemli olan kendimi geliştirmem"
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, "Geçen sene burada başarılı olduktan sonra olimpiyatlara kadar zor bir dönem geçirmiştim. Artık koruyacak hiç puanım yok. Önemli olan kendimi geliştirmem." dedi.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda 2. tura çıkan Çağla Büyükakçay, "Geçen sene burada başarılı olduktan sonra olimpiyatlara kadar zor bir dönem geçirmiştim. Artık koruyacak hiç puanım yok. Önemli olan kendimi geliştirmem." dedi.

Turnuvanın ilk turunda 22 numaralı seribaşı Hırvat Mirjana Lucic-Baroni'yi 2-0 yenerek adını 2. tura yazdıran Çağla Büyükakçay, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Fransa Açık'ın ilk turunun herkes için çok zor olduğunu belirten dünya 155 numarası Çağla, rakibi favori olduğu için maça biraz daha avantajlı başladığını belirterek, "İyi başlamam kilit oldu maçta. Zor bir kuraydı gerçekten ama çok mutluyum. İstediğimiz gibi gitti. Olabildiği kadar kortta kalmaya çalıştım. Çünkü biliyordum, rakibim uzun rallilerden sonra daha da zorlanacak. O yüzden benim için çok süper geçen bir gündü." diye konuştu.

Kağıt üzerinde performansı iyi görünmese de daha önce hiç oynama şansı bulamazken bir sene içinde ilk 30'da yer alan birçok isimle karşılaştığına dikkati çeken Çağla, şunları söyledi:

"Geçen sene burada başarılı olduktan sonra olimpiyatlara kadar zor bir dönem geçirmiştim. Artık koruyacak hiç puanım yok. Önemli olan kendimi geliştirmem. Son bir yılda iddialı rakiplerle karşılaştığım maçların bazılarını ucu ucuna kaybettim ama çok iyi tecrübeler edindim. Bu seviyede yeni olduğum için değerlendiremediğim durumlar sıralamamı etkiledi. Ama sezonun tam ortasındayız, daha sezon çok uzun."

Geçen yıl Fransa Açık'ta, İpek Soylu ile "bir grand slamde ana tablo maçına çıkan ilk Türk kadın tenisçi" unvanını paylaşan Çağla, Paris'te çok güzel anıları olduğunu dile getirerek, "Geçen sene ilk defa elemelerden çıktım. Elemelerde yenilme şanssızlığımı burada kırdım. İlk ana tablo galibiyetimi burada aldım. Onun için burası benim için çok özel. Kendimi çok iyi hissediyorum." dedi.

Oyun tarzında uzun ralliler yapmayı tercih ettiğini, toprak kortta da buna daha fazla imkan bulduğunu ve daha iyi hareket ettiğini belirten 27 yaşındaki tenisçi, "Toprak kort, oyunuma daha çok uyuyor." diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim