• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Önemli MGK toplantısı sona erdi!

Önemli MGK toplantısı sona erdi!
MGK toplantısı sona erdikten sonra yapılan açıklamada "Ülkeyi tehdit eden yapılanmaya izin verilmeyecek" ifadesi dikkat çekti.

Cumhurbaşakanı Abdullah Gül başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Toplantısı sona erdi. 6 saat süren toplantıdan sonra yapılan bildiride "Ülkeyi tehdit eden yapılanmaya izin verilmeyecek ve Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"ULUSAL GÜVENLİK" VURGUSU

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından yayınlanan bildiride, halkın huzurunu ve ülkenin güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü belirtilerek "Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.

SURİYE'NİN DURUMU MASAYA YATIRILDI

MGK bildirisinde, Suriye'deki çatışma ortamının ulusal güvenlik başta olmak üzere bölgesel barış ve istikrara yönelik oluşturduğu tehdidin kapsamlı olarak değerlendirildiği kaydedilerek Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların da gözden geçirildiği belirtildi.

IRAK SEÇİMLERİ DE KONUŞULDU

Ortadoğu'daki diğer gelişmelerin de toplantıda ele alındığı ifade edilen bildiride şunlar kaydedildi:

"Irak'ta meydana gelen gelişmeler, tüm boyutlarıyla incelenmiş ve ikili ilişkilerimizin son durumu gözden geçirilmiştir. Ülkedeki mevcut sıkıntıların, bugün yapılan genel seçimlerin de katkısıyla demokratik ve anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasının, Irak ile birlikte bölgemizin huzur ve istikrarına olumlu etkide bulunacağı belirtilmiştir. 

"EL FETİH VE HAMAS ARASINDAKİ MUTABAKAT MEMNUN ETTİ"

İsrail ile Filistin arasında yürütülen barış müzakerelerinde gelinen aşama değerlendirilmiş, bölgede kalıcı ve yaşayabilir bir barış için elzem olan Filistinliler arası birliğin sağlanması doğrultusunda Fetih ve Hamas arasında varılan mutabakattan duyulan memnuniyet vurgulanmıştır. 

"TOPLU İDAM KARARLARINDAN VAZGEÇİLMELİ"

Mısır'da son zamanlarda yaşanan olaylar gözden geçirilerek özellikle kitlesel idam kararları hakkında duyulan kaygı ifade edilmiş ve bu kararların dost ve kardeş Mısır halkının geleceği bakımından düzeltileceği yönündeki beklenti dile getirilmiştir."

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ DE DEĞERLENDİRİLDİ

MGK Toplantısı'nda Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizle ortaya çıkan bölgesel durumun kapsamlı şekilde görüşüldüğü dile getirilen bildiride, mevcut ve muhtemel gelişmelerin seyir tarzının Türkiye'ye yansımaları ile Kırım Tatar Türklerine etkilerinin değerlendirildiği vurgulandı. 

SAVUNMA KONULARI HAKKINDA GÜL'E BİLGİ VERİLDİ

Bildiride, "Toplantıda ayrıca bölgesel ve küresel güvenlik ortamındaki gelişmelere uygun olarak ülkemizin ihtiyacı olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızca başlatılan savunma reformu çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim