• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ahmetli Gökkaya Şehit Üsteğmen Murat Yıldız İlk ve Ortaokulu öğrencilerine yangın ve kurtarma...

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ahmetli Gökkaya Şehit Üsteğmen Murat Yıldız İlk ve Ortaokulu öğrencilerine yangın ve kurtarma eğitimi verdi, tatbikat yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri yangın ve acil durumlar hakkında bilinçlendirmeye devam ediyor. Ahmetli ilçesinde Şehit Üsteğmen Murat Yıldız İlk ve Ortaokulu'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ahmetli İlçe İtfaiye Amirliği Ekiplerinin katılımıyla yangın, kurtarma eğitimi ve tatbikatı yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ahmetli İlçe İtfaiye Amirliği tarafından yapılan yangın ve kurtarma tatbikatıyla öğrenciler olası bir yangın anında ne gibi tehlikelerle karşılaşacakları ve bu tehlikelerden kendilerini ve arkadaşlarını nasıl savunacaklarını öğrendiler.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, il genelinde yangın ve afet gibi acil durumlarda neler yapılacağına dair vatandaşları sürekli bilinçlendiklerini söyledi. Daire Başkanı Gül şöyle devam etti: "Her yıl yüzlerce vatandaşımız yangın veya afet gibi acil durumlar ile karşı karşıya kalıyor. Böyle durumlarda doğru zamanda doğru müdahale yapıldığı takdirde hem can hem de mal kayıpları önemli ölçüde azalıyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak anaokullarından liselere kadar eğitim kurumlarında ve kamu alanlarında sürekli eğitim veriyoruz. Bizim için vatandaşlarımızın hayatını kurtarmamız önceliklidir. Onların sağlığını ve güvenliğini sağladığımız sürece rahat bir nefes alabiliyoruz."

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız İlk ve Ortaokulu Müdürü Ercan Çiftçi de bir açıklama yaparak, "Afetlerle karşılaşmamız kaçınılmaz bir gerçek. Bu afetler her zaman herkesin başına gelebilmektedir. Bu tür afetlerle karşılaştığımızda paniklememek, o an ne yapacağımızı bilmek, ancak afet eğitimi almakla mümkün olabilir. İşte bunun bilincinde olduğumuzdan dolayı Okulumuz Sivil Savunma Kulübü olarak bu eğitimin okulumuz personeli ve öğrencilerine verilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri ile işbirliği içinde yangın tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikat sonucunda, yangın anında binanın tahliyesi, yangına müdahale edilmesi gibi konularda neler yapılması gerektiği öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterildi. Okulumuz adına başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tatbikata katılan itfaiye ekiplerine teşekkür eder, görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği

Öncelik Vatandaşın Sağlığı Ve Güvenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim