• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Önce işe girdi sonra soygun yaptı

Önce işe girdi sonra soygun yaptı
Börek salonu Ekrem Nemutlu, iş başvurusu yapan Mehmet'i (!) işe aldı.Avansını alan yeni elemanı tarafından soyuldu.

 İkili konuştuktan sonra ertesi gün iş başı yapması üzerine anlaştı. Günü börek salonunda geçiren pide ustası akşam saatlerinde iş yeri sahibinden 50 lira avans alarak salondan ayrıldı. Yine Nemutlu'ya ait olan ikinci börek salonuna giden usta buradakilere kendisini yeni usta olarak tanıtarak salonda oturmaya başladı. Diğer iş yeri çalışanlarının meşgul olduğu sırada kasaya yönelen kişi, uzun uğraşlar sonucu kasada bulunan paraları alarak kayıplara karıştı. Aynı kişinin çevredeki başka iş yerlerine de aynı şekilde gelerek hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

İş başvurusu yaptığı gün kasadaki paraları alarak kaçan pide ustasının hırsızlık anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde bu kişinin sık sık kasanın başına geldiği ancak şifresini bilmediği için açamadığı görülüyor. Cebinden el feneri çıkaran şüphelinin feneri kasanın üzerinde bulunan rakamların üzerine tutarak şifreyi çözmeye çalıştığı görülüyor. Uzun uğraşlar sonucu kasayı açan şüpheli, 100 lirayı da cebine koyarak uzaklaşıyor.

AYNI SALONDA İKİNCİ HIRSIZLIK

Aynı börek salonunda ikinci bir hırsızlık olayı daha gerçekleşti. Güvenlik kamerasının görüntülediği olayda bir kişi salona gelerek dışarıda bulunan limonatadan içiyor. Daha sonra salona giren hırsız içerideki çalışanların arka bölümde olmasından faydalanarak masa üzerinde bulunan cep telefonunu alarak koşar adımlarla uzaklaşıyor.

Börek salonu sahibi Ekrem Nemutlu ilçelerinde çok sık hırsızlık meydana geldiğini belirterek "Bu kişi pide ustası olarak iş başvurusu yaptı. Ertesi gün işe başlayacaktı. Günü salonda geçirdi. Tıraş olacağım diyerek 50 lira avans istedi. Sonra diğer şubemize gitmiş. Ben yeni ustayım demiş. Oradaki arkadaş çalışırken kasadan paraları almış. Birkaç arkadaşımı aradım. Onlara da aynı şeyi yapmış. Bunu meslek edinmiş. Mehmet, Umut gibi değişik isimler kullanmış. Herkesi uyarıyorum bu adama inanmasınlar" diye konuştu.

İş yeri sahibi Nemutlu hırsızlık olayıyla ilgili savcılığa başvuracağını belirtti.

040920141624566125315_3.gif

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim