• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

'Onaylı uygulama projesi olmadan' köprünün temeli atıldı iddiası

'Onaylı uygulama projesi olmadan' köprünün temeli atıldı iddiası
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerinde yaptırılan Dr. Devlet Bahçeli Köprüsü, tartışmalara neden oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerinde yaptırılan Dr. Devlet Bahçeli Köprüsü, tartışmalara neden oldu. Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odalar, Çukurova ilçesini Sarıçam ile Yüreğir'e bağlayacak köprünün onaylı uygulama projesinin olmadığını iddia etti. MHP lideri Devlet Bahçeli, adını taşıyan köprünün temelini geçtiğimiz hafta görkemli bir törenle atmıştı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlenen basın toplantısında kurumlar adına konuşan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Halil Çağdaş Kaya, köprünün kentsel yaşamın bugününü ve geleceğini etkileyecek önemde bir planlama olması nedeniyle açıklama yapma gereği duyduklarını vurguladı. Onaylı uygulama projesi olmadan köprünün temel atma töreni yapıldığını ileri süren Kaya, "Kentle ilgili projeler, "itibar projesi" olarak değil, kentin ihtiyaçları esasında planlanmalıdır. Önemle belirtmek isteriz ki köprünün adının bir siyasi parti başkanının adı olarak belirlenmesi, yine köprünün görselinde bir siyasi partinin simgelerinin kullanılması ayrı bir handikaptır. Belediye başkanları bir partinin adayı olarak göreve talip olabilirler, ancak seçildikten sonra tüm şehrin belediye başkanlarıdır. Partilerin değil ortak değerlerin temsilciliğini yapmaları gerekir." dedi.

Adana için ulaşımı rahatlatan, sürdürülebilir, yaşam kalitesini yükseltecek projelerin karşısında olmadıklarının altını çizen Kaya, şöyle devam etti: "Ulaşım sistemi, kent planlamasının bütünlüğü içerisinde düşünülmeli, projeler kentleşme ve sürdürülebilir ulaşım ilkelerine uygun, bütünlüklü planlamanın bir sonucu olarak hazırlanmalıdır. Ulaşım türleri arasında bir dengenin kurulması, kent halkının beklentileri, projelerin kentsel yaşama getireceği yük, kent bütününe olan etkisi ve yeni sorunlar dikkate alınmalıdır."

Toplantıya; Adana İKK Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Yakup Tatlı, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan ve TMMOB'ye bağlı odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim