• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Onay'dan Grosskreutz yorumu!

Onay'dan Grosskreutz yorumu!
Vatan Gazetesi spor yazarı Güntekin Onay, Galatasaray'ın yeni transferi Kevin Grosskreutz'u değerlendirdi.

Kevin Grosskreutz, çok yönlü bir bek oyuncusu. Savunmanın hem sağında hem de solunda görev yapabiliyor. Hücum bölgesinin kanatlarında da gerekirse oynayabilir. Güçlü ve fiziksel olarak her türlü yeterliliğe sahip bir oyuncu. Borussia Dortmund ile büyük başarılar yaşadı. Bundesliga şampiyonluğu, Devler Ligi finali gibi başarılarda takımın önemli bir parçasıydı.

Yüksek bir temposu var. İkili mücadelelerde cesur ve sürekli öne doğru gitme arzusuna, rakipleri yıpratıcı bir oyun tarzına sahip. Bek olarak oynasa bile hücuma katkısı yadsınamaz. 2014 Dünya Kupası’nda Alman Milli Takımın’nın 23 kişilik kadrosunda da yer aldı.

Ancak Grosskreutz’u Dortmund’dan ayıran geçen yıl geçirdiği sakatlık oldu. 2014-15 sezonunda ligin 2. yarısında hiç oynamadı. Ameliyat oldu ve ağır sakatlık yüzünden sahalardan 6 ay uzak kaldı. Sezon başında Dortmund’un bölgesel ligdeki 2. takımı ile maçlara çıktı. Ancak fizik olarak eski gücüne ulaşmış görünmedi. Bu yüzden A takım kadrosunun dışında bırakıldı ve satılmasına karar verildi.

GÜCÜNE ULAŞIRSA...

Burada soru işareti şu.. Fizik gücüyle oynayan oyuncu toparlanabilecek mi? Eski gücüne ulaşırsa çok iyi bir transfer. Sağ ve sol bekte G.Saray’a büyük güç katar. Ancak sakatlık izlerini silemediyse, dayanıklılık ve atletizm isteyen mevkisinde zorlanır. 

Grosskreutz''a böylesine bir şans tanımak ve onu yeniden üst seviye futbola kazandırmak için bir şansı daha hak ettiğine inanıyorum. Ancak bu biraz zaman alacaktır. Alman futbolcudan ilk günden itibaren yüksek performans beklemek haksızlık olur. Güçlenip tekrar eski sezgilerini kazanmasını beklemek gerekiyor.

KALİTE KATACAKTIR...

Maliyetini göz önünde bulundurursak tutarsa akılcı bir hamle olur. Tutmazsa kaybedecek bir şey yok. Neticede büyük paralar karşılığında alınmadı. Geçmişi çok parlak güçlü, agresif bir görev adamı. İhtiyaç olunan bölgelere kalite katacak, değerli bir oyuncu transfer edildi.

Sakatlık yüzünden uzun süre oynamamış olması tabii ki handikap. Şu anki durumunu bilmiyoruz. Bir kaç hafta bekleyip fiziksel seviyeyi görünce daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim