• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

’On Est Tous Paris’ İsimli Virüs Tüm Hızıyla Yayılıyor

’On Est Tous Paris’ İsimli Virüs Tüm Hızıyla Yayılıyor
Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, esnafı ve vatandaşları bilgisayar ortamından yayılan "On est tous Paris" isimli virüse...

Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, esnafı ve vatandaşları bilgisayar ortamından yayılan "On est tous Paris" isimli virüse karşı uyardı.

Tüm dünyaya hızlı bir şekilde bilgisayar ortamından yayılan ve maillere gönderilen "On est tous Paris" isimli virüs, dolandırıcılar tarafından esnafın, vatandaşların kimlik bilgilerini ve hesap bilgilerini çalmak için hazırlandığı ortaya çıktı. Pazar gününden itibaren hızla Avrupa'da ve Türkiye'de yayılan virüse karşı Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes esnafları ve vatandaşları uyardı.

Serbes yaptığı açıklamada, "Sakarya Kuyumcular Derneği olarak watsapp grubu kurduk. Bu grup Sakarya'daki bütün kuyumcuları da buradan bilgilendiriyoruz. Bu grup içinde emniyet mensupları ve basın mensupları da var. Biz bu sayede 6 tane hırsızlık vakası çözdük. Çözdüğümüz olaylar bu tarz gruplar olmasaydı çok uzun süreler alabilirdi. Bunu minimuma indirgedik" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ VE ESNAFIMIZ "ON EST TOUS PARİS" İSİMLİ VİRÜSE DİKKAT ETSİN"

Esnafı ve kuyumcuları "On est tous Paaris" isimli virüse karşı uyaran Başkan Serbes, "Grubumuzdan gelen her türlü mesajı ciddiye alıyoruz. Emniyet de bizimle bazı mesajları paylaşıyor. En son gelen ve paylaşılan bilgiye göre "On est Tous Paris" adında bir virüstür. Bu virüste bir çocuk eli çıkıyor bebek künyeli. Bu virüse yakalanmış veya bu virüse yakın farklı virüsleri de tespit etmiştik, öğrendik. Bizim için şunun için önemli bütün kuyumcular artık envanterini internete bağlı bilgisayarlar da tutuyorlar. Alacak ve verecek kayıtlarını içerisinde tutuyorlar. Bu tarz virüsler sayesinde hackerler bilgisayarı kilitliyor ve açılması için sizden para talep ediyorlar. Bu tarzda organize sanayisinde kilitlenmiş bazı fabrika sahiplerini duyduk. Bu konuda esnafımızı da uyardık. Bir kara defterin hemen hemen çoğunun yok. Bir tek programları var. Bir kara defter eskisi gibi tutulmuyor. Bilgiler bu kadar yoğun ve spesifik bilgileri de tutmak mümkün değildir. Hem kuyumcu esnafını ve vatandaşlarımızı uyarmış olalım" diye konuştu.

’On Est Tous Paris’ İsimli Virüs Tüm Hızıyla Yayılıyor

’On Est Tous Paris’ İsimli Virüs Tüm Hızıyla Yayılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim