• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Omyo’da Öğrenci Ve Sektör Buluşması

Omyo’da Öğrenci Ve Sektör Buluşması
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "Turizm Sektörü-Öğrenci Buluşmaları" fuarına öğrenciler yoğun...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen "Turizm Sektörü-Öğrenci Buluşmaları" fuarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

MSKÜ Ortaca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ikincisi düzenlenen turizm sektörü ve öğrenci buluşmalarına bölgeden 30 otel ve 7 turizm seyahat firması katıldı. 828 öğrenci katılımcı firmalarla staj ve çalışma görüşmesi yaptı.

Firma yetkilileri ile bire bir görüşen öğrenciler çalışmak istedikleri firmaların stantlarında form doldurdu.

Staj yapmak veya çalışmak isteyen öğrencilere istihdam sağlamanın önemine dikkat çeken Dalyan Resort otel temsilcisi Derya Özyurt, "Okula öğrencileri seçmek için gelmedik aslında, bir nevi biz onlar tarafından seçilmek için geldik. Birçok otel var burada, öğrenciler okudukları ve çalıştıkları bölümleri bize söylüyorlar, bizde kendi açığımız olan bölümleri onlara söylüyoruz. Daha sonra çalıştıkları bölümlerdeki tecrübelerine göre değerlendirme yapılıyor" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Güp, amaçlarının öğrencileri sektörle buluşturmak olduğunun altını çizdi. Güp; "1. Sınıfta okuyan öğrencilerimiz sektörle buluşarak staj yapma şansı elde ediyorlar. Staj yapacakları yerleri kendileri seçebiliyorlar. Aynı zamanda okulu bitiren öğrencilerimize de kendi alanlarıyla ilgili iş yerlerinde çalışabilmeleri için bir fırsat sağlamak istiyoruz" dedi.

Ortaca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde turizmle ilgili iki tane önemli bölüm olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Güp, "Hem sektörün öğrencilerimizden faydalanması hem de öğrencilerimizin istedikleri iş yerlerinde çalışması bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi, bu amaçla da her yıl sektör ve öğrenci buluşması Meslek Yüksek Okulumuzda yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Omyo’da Öğrenci Ve Sektör Buluşması

Omyo’da Öğrenci Ve Sektör Buluşması

Omyo’da Öğrenci Ve Sektör Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim