• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Omurilik Tümürü Olan Kadın Felç Kalmaktan Kurtuldu

Omurilik Tümürü Olan Kadın Felç Kalmaktan Kurtuldu
Konya'da omuriliğinde tümör bulunan 54 yaşındaki bir kadın geçirdiği ameliyatla felç kalmaktan kurtuldu.

Konya'da omuriliğinde tümör bulunan 54 yaşındaki bir kadın geçirdiği ameliyatla felç kalmaktan kurtuldu.

Konya'da 54 yaşındaki Hatice Belgin iki ay önce ellerinde ve ayaklarında aşırı uyuşmalar olması üzerine müracaat ettiği Medicana Konya Hastanesi'nde, yapılan tetkikler sonucunda omuriliğinde tümör olduğunu öğrendi. Bunun üzerine hemen tedavi altına alınan Hatice Belgin, geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında felç kalmaktan kurtuldu.

Ameliyat öncesinde çok ağrılarının olduğunu ameliyattan sonra bu ağrılarının dindiğini ifade eden Hatice Belgin, "İki aydır her yerim uyuşuk vaziyetteydi. Ellerim ayaklarım sarkmış vaziyetti. Hastaneye geldiğimde omuriliğimde tümör olduğunu söylediler. Çok riskli bir ameliyat geçirdim. Çok şükür şu anda daha iyiyim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Medicana Konya Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Özerk Okutan, "Hatice hanım bize geldiğinde yaptığımız tetkikler sonrasında sırt omuriliğinde torakal bölgenin 4. omurunun hizasında çok ciddi bir yerde tümör tespit edildi. Bu tümör omuriliği iyice ezmeye başlamış ve hastanın belden aşağısını felç bırakacak bir tümördü. Bunun üzerine hastamızla konuştuk ve ameliyat önerdik. Hastamızda bize güvendi. Ameliyatını güzel geçti. Bütün tümörü temizledik. Bir günlük istirahatten sonra yürütmeye başladık. Bundan sonra bir daha bir sıkıntı olmadan günlük yaşamını sürdürecek" diye konuştu.

Omurilik tümörlerinin ciddi problemler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okutan, "Böyle durumlar bazen gözden kaçabiliyor. Bazen sırt ve göğüs ağırlarıyla bulgu verebiliyor. Onun için bu tür uzun süreli şikayetleri çok ihmal etmemek lazım. Muhakkak doktorlara başvurarak bunların incelenmesini sağlamak gerekiyor. Doğru zamanda doğru iş yapıldığı zaman hastalarımız mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim