• BIST 8718.11
  • Altın 2246.872
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1918
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı
Ankara'da gerçekleştirilen, NASA'nın uluslararası "Space Apps Challenge" proje etkinliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)'nden 4 takım dereceye girerek...

Ankara'da gerçekleştirilen, NASA'nın uluslararası "Space Apps Challenge" proje etkinliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)'nden 4 takım dereceye girerek projelerini NASA'ya sunma şansı elde etti.

NASA'nın uluslararası projesi "Space Apps Challenge', Ankara'da Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. OMÜ Mühendislik Fakültesi ve Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, IEEE OMÜ Topluluğu öğrencilerinden oluşan 4 takım "Space Apps Challenge" yarışmasında dereceye girerek büyük bir başarı elde etti. Yarışma sonucunda birinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci takım IEEE OMÜ Topluluğu öğrencilerinden oldu. NASA'nın yaratıcılığı yetenekle birleştiren beyinler bulabilmek için düzenlediği, 48 saat süren küresel etkinliğin Ankara ayağında toplam 16 proje sunuldu. Teknoloji uygulamaları geliştirerek, yaşanan zorlukların aşılması, uzay teknolojilerinde ilerlemenin sağlanması ve insanlığın gelişmesi için birlikte çalışmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında IEEE OMÜ Topluluğu öğrencilerinden oluşan 4 takım dereceye girerek projelerini NASA'ya sunma şansı elde ettiler.

SPACE SPORT BİRİNCİ OLDU

OMÜ'yü temsil eden IEEE OMÜ Topluluğu Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Bilal Keskin, Mehtap Akyasan, Mehmet İnce, Enes Yamanoğlu, Hussam Aliwi, Burhanettin Yıldız'dan oluşan takım "ASTROCIZE" kategorisinde birinci olarak Space Sport isimli projeleriyle NASA'nın küresel etkinliğinde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Birinci olan proje astronotların uzayda kas erimesini ve sonrasında meydana gelen sağlık rahatsızlıklarını önlemek üzere geliştirilmesi düşünülen bir sistemdir.

Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümü öğrencileri Seda İpkin ve Kübra Nur Bilik'ten oluşan takım "BOOK IT TO THE MOON" kategorisinde Moonscience isimli projeleriyle üçüncü, Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümü öğrencileri Harun İnci, Zeliha Çamur ve Onur Can'dan oluşan takım "PRINT MY ROCKET" kategorisinde Falling Star isimli projeleriyle dördüncü, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencileri Anıl Çelik, Ömer Ali Günaltay, Furkan Okudan, Emrehan Müftüoğlu, Büşra Nur Yüceur, Serenay Aslan, Erol Çelebi, Muhammed Emin Fırat, Beşher Mahaini'den oluşan takım "ORIGAMI SPACE RECYCLED" kategorisinde Octabrella isimli projeleriyle beşinci olarak dereceye girdiler.

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

OMÜ’lü Öğrencilerin Büyük Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim