• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı
Ankara'daki patlamada şehit olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Elif Gizem Akkaya'yı unutmayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri,...

Ankara'daki patlamada şehit olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi 1. sınıf öğrencisi Elif Gizem Akkaya'yı unutmayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri, Akkaya için roket fırlattılar.

OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 13 Mart 2016'da Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısında otobüs beklerken şehit olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya'yı unutmadı. Elif Gizem Akkaya'nın isminin verildiği Türkiye genelinde lise öğrencilerini, mühendislik alanında bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak için bir proje başlatıldı. Projenin adı Elif Gizem Akkaya(EGAP) projesi. OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü(IEEE) ve Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü(UUMK) öğrencileri 19 Mayıs Lisesi öğrencilerine roket eğitimi vererek eğitimin sonunda lise öğrencileriyle hazırlanan model roket atışı yapıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren IEEE ve UUMK üyesi öğrenciler, "Bunun için kulüp üyeleri, Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesinde okuyan uzay alanına ilgisi olan on ve on birinci sınıflardan on beş öğrenciyi OMÜ-Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde dört gün boyunca belirlenen saatlerde model roket eğitimi vermek üzere ağırladılar. Model roket ve proje hakkında bilgi vermek amacıyla lise öğrencilerine sunumlar yapıldı ve fakültenin model roket atölyesinde gruplar halinde eğitim verildi. Lise öğrencileri tüm aşamaları özenle yerine getirdiler. Yoğun geçen eğitim sürecinin sonunda, Ballıca Kampüsünde bulunan UZAYTEM Hangarları gezdirildi ve tanıtıldı. Yine Ballıca Kampüsünde bulunan model roket atış sahasında zorlu hava koşullarına rağmen model roket atışları mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Bulutlarla buluşan model roketler paraşütlerini açıp sağlıklı bir şekilde iniş yaptılar. Oylama ile tasarımı en güzel model roket ve verilerle en yükseğe ulaşan model roket sahipleri kulüp üyeleri tarafından ödüllendirildi. EGAP kapsamında THK Üniversitesinde yapılacak sergide 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri yapmış oldukları model roketleri sergileyecekler. Türkiye'nin dört bir yanındaki liselerde okuyan öğrenciler ve hazırlamış oldukları projeler bu sergide bir araya gelecek. Çeşitli mühendislik bölümlerinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin yapmış oldukları eğitim ve bilinçlendirmeler daha geniş kitlelere ulaşıp daha güçlü farkındalıklar oluşturabilecek. Onlar birer mühendis adayı olarak kendi mühendislik alanlarına ilginin arttığını, problemlere çözüm odaklı yaklaşan üretken beyinlerin varlığını görmek istiyorlar. IEEEOMÜ'ye, Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü'ne ve onun gibi birçok topluluğa, böyle farkındalıklar oluşturdukları için teşekkür ederiz. Elif Gizem Akkaya'yı rahmetle anıyoruz. Ona en güzel teşekkürü borç biliyoruz" açıklamasında bulundular.

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı

OMÜ’lü öğrenciler Elif’in anısına roket fırlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim