• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

OMÜ’de Canlı Ameliyatlı Kurs

OMÜ’de Canlı Ameliyatlı Kurs
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde "Canlı Cerrahiler Eşliğinde Nöroüroloji-Kadın Ürolojisi: Multidisipliner Yaklaşım" kursu...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde "Canlı Cerrahiler Eşliğinde Nöroüroloji-Kadın Ürolojisi: Multidisipliner Yaklaşım" kursu düzenlendi.

Türk Üroloji Akademisi Nöroüroloji-İnkontinans Çalışma Grubu ve Türk Üroloji Derneği Batı Karadeniz Şubesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi katkıları ile "Nöroüroloji-Kadın Ürolojisi Multidisipliner Yaklaşım: Multidisipliner Yaklaşım" kursu Tıp Fakültesi Pembe Salon'da gerçekleştirildi. Türk Üroloji Akademisi Nöroüroloji-İnkontinans Çalışma Grubu tarafından her yıl dört merkezde gerçekleştirilen kurslardan ilkine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliği yaptı. Ülkenin çeşitli bölgelerinden alanında ileri gelen akademisyenlerin katıldığı kurs büyük ilgi topladı. Günümüzde giderek artan ilgiyle takip edilen ve uygulamaları yapılan kadın ürolojisi nöroüroloji alanında multidisipliner olarak aşırı aktif mesane, nörojen mesane, pelvik organ prolapsusları ve çocuk nöroürolojisi konuları ayrıntılı şekilde ele alındı.

Saat 10.00'da başlayan kursa canlı cerrahiler ile başlandı. İdrar kaçırma şikayetleri olan nörojen mesane ve aşırı aktif mesaneli hastalara intravezikal botulinumtoksin enjeksiyonu pratik olarak gösterildi. Prof. Dr. Rahmi Onur ve Doç. Dr. Abdullah Demirtaş tarafından anlatılan canlı cerrahileri katılımcılar gerçek zamanlı olarak salondan izlendi. Ardından benzer şeklide idrar kaçırma şikayeti olan başka bir hastaya sakral nöromodülasyon implantasyonu Yrd. Doç. Dr. Kadir Önem tarafından başarı ile yapıldı. Seyirciler gerçek zamanlı ameliyatlarda operatör ile bire bir soru-cevap şeklinde iletişim imkânı buldu ve canlı cerrahiler büyük bir ilgi ile izlendi.

Canlı cerrahi oturumu sonrasında Yrd. Doç. Dr. Kadir Önem Türk Üroloji akademisi Nöroüroloji ve İnkontinans çalışma grubu ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi vermesinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan'ın yaptığı açılış konuşmasından sonra bilimsel program başladı.

Türk Üroloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rüştü Cankon Germiyanoğlu üroloji, nöroloji, çocuk cerrahisi, fizik tedavi ve kadın doğum uzmanları açısından önem taşıyan bu kurslardan ilkinin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılmış olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek uzmanlık sonrası eğitimin üniversitemizin ev sahipliği yaptığı kurs ve toplantılarla verilmesinin öneminin altını çizdi.

Türk Üroloji Derneği Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş sağladıkları imkanlar nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.

OMÜ’de Canlı Ameliyatlı Kurs

OMÜ’de Canlı Ameliyatlı Kurs

OMÜ’de Canlı Ameliyatlı Kurs

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim