• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

OMÜ-yös Kayıtları İçin Son Tarih 15 Nisan

OMÜ-yös Kayıtları İçin Son Tarih 15 Nisan
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı(OMÜ-YÖS) kayıtları için son tarihin 15 Nisan olduğu açıklandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı(OMÜ-YÖS) kayıtları için son tarihin 15 Nisan olduğu açıklandı.

28 ülkede 48 sınav merkezinde 30 Nisan'da yapılacak olan OMÜ-YÖS kayıtları için son tarih 15 Nisan. 2 bin 500'ün üzerindeki uluslararası öğrenci sayısıyla en önde yer alan OMÜ, yeni uluslararası öğrencilerini bekliyor. 30 Nisan'da yapılacak OMÜ-YÖS Türkiye saati ile 10.00'da gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, uluslararası öğrencileri OMÜ'ye gelmeye davet etti. OMÜ'de eğitim hayatlarına devam eden uluslararası öğrenciler ise Samsun'un eğitim ve yaşam açısından güzel bir yer olduğunu söyleyerek diğer öğrencileri OMÜ'ye davet ettiler.

"OMÜ-YÖS KALİTESİNİ KANITLAMIŞ BİR SINAVDIR"

1 Nisan'da 41 yılını kutlayan OMÜ'nün gurur duyduğu uluslararası öğrenci sayısının giderek arttığını belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "53 bine yakın öğrencimizden 2 bin 500'den fazlasını yabancı uyruklu öğrencilerimiz oluşturuyor. Bu çocuklarımız bizlere birer emanet. Bu sayının artması için 30 Nisan Türkiye saati ile 10.00'da 28 farklı ülkede OMÜ-YÖS'ü gerçekleştireceğiz. Bu sınavımız Türkiye de yüzden fazla devlet vakıf üniversitesi tarafından tanınan, son derece ciddi kalitesini kanıtlamış bir sınavdır. Son başvuru tarihini 15 Nisan olarak açıkladık. Bu süre içinde öğrenciler internet üzerinden kaydını yaptırarak istediği sınav merkezinde sınava girebilecek" dedi.

"LİDER OLAN KONUMUMUZU DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"

Yaklaşık 90 ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerin ÖMÜ'de eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Öğrencilerimiz tıp, diş hekimliği, sivil havacılık gibi bölümlerimizde İngilizce eğitim alabildikleri gibi bir yıla kadar kendi tercihlerine göre OMÜ Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi'nde Türkçe eğitimi alıp eğitim hayatlarına başlayabilirler. Öğrencilerimizi Uluslararası Bölümümüzde karşılıyoruz. Oryantasyon haftamızda şehir ve üniversite ile ilgili tanıtımlarımızı yapıyoruz. Lisansı bitiren öğrencilerimiz büyüklerini örnek alıp lisansüstü eğitimlerine devam edebiliyorlar. Eğitim dili Türkçe olan üniversiteler arasında yabancı öğrenci sayısı bakımından lider olan konumumuzu bundan sonrada devam ettirmek istiyoruz. Bütün yabancı uyruklu arkadaşlarımızı OMÜ'ye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim