• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ömer Çelik: Parti mitinglerimizi cuma gününe kadar askıya aldık

Ömer Çelik: Parti mitinglerimizi cuma gününe kadar askıya aldık
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da yapılan terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, AK Parti'nin mitinglerinin cuma gününe kadar askıya alındığını dile getirdi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Terörün, demokrasiyi hedef aldığını belirten Çelik, şu açıklamaları yaptı:

"CUMA GÜNÜNE KADAR MİTİNGLERİMİZİ ASKIYA ALDIK"

Biz AK Parti olarak mitinglerimizi cuma gününe kadar askıya aldık. Bursa mitinginden itibaren bundan sonraki mitinglerimizi bir parti mitingi olmaktan ziyade terör karşı birlik ve kardeşlik mitingi olarak yapacağız. 

Şu anda birtakım somut bulgularla ilerliyor araştırmalar ama tam olarak adres belli olana kadar bunları paylaşmak mümkün değil. Bu örgütlerin eylem yapma konusunda belli karakteristikleri var. Bu kategorilerden yola çıkarak örgütü tespit etmeye çalışıyorlar. DAEŞ, DHKP-C, PKK ve Esad rejimi bağlantılı oluşumlar Türkiye'ye karşı eylem yapabiliyorlar. 

Bütün bunlar dikkatle analiz ediliyor. Ulusal meseledir. İstihbarat birimleri bunu devam ettiriyor. Başbakanımız günlük mesaisinin büyük bir kısmını buna veriyor. Gereken talimatlar veriliyor.

"İSTİHBARAT BU TARZ 17-18 OLAYI ENGELLEDİ" 

Acele karar vermemek lazım. Önemli olan somut bulgulardan sonra karara varmak. Acele adresler göstermek kamuoyunu yanlış bir yere sevkedebilir. Güvenlik ve istihbarat zaafı konusunu da oldukça önemsiyoruz. İstihbarat şu ana kadar 17-18 bu tarz olayı engelledi.

Bu yüzyılın problemi asimetrik grupların devletlere saldırması. BM'nin iki büyük ülkesi, bunların başedemediği asimetrik bir grup var. DAEŞ bu grup. Asimetrik bir grup, petrol bölgelerine hükmediyor. Buna karşı yeni güvenlik tekniklerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bundan sonrasıyla ilgili yeni yaklaşımlar üretilmesi gerekecek. Etraftaki terör yapılarının dinamikleşmesiyle birlikte güvenlik unsurlarının da bunları yürürlüğe koyması gerekiyor.

Rakamlar konusunda başka gruplar açıklama yaptığında şuna dikkat etmek lazım. Adli tıpla ilgili bir süreç var. Bazı cesetler parçalanmış. Bunların DNA test sonuçları lazım. Burada bu tip şeyler konusunda tam bir karara varılmadan sayı ile ilgili spekülasyon yapmak doğru değil. Onun dışında rakamlar saklanıyor gibi şeyler yakışıksız şeyler. Bu taziye hepimizin taziyesi. Sağlık bakanımıza sorulabilir. 

"TERÖR KONUSUNDA BAHÇELİ BİR ADIM ÖNDE OLMALI"

Sayın Bahçeli'nin tutumunu normalde yadırgıyorduk şimdi ise seçimden sonra iktidar olabileceğini söylüyor. MHP'nin siyasi bir geçmişi var. Ülkücülerinin en hassas oldukları konu terör konusu. Konuşmalar yüzde 80 ile negatif. Dolayısıyla koalisyon çelişkilerini bir kenara bırakalım bu arada böyle bir hassasiyette mantık Bahçeli'nin bir adım önde olmasını gerektirir ama tekrar 'hayır' diyor.  

Türkiye böyle bir saldırıya uğradığı zaman en önde olması gerekirken en geride kalan parti. 

SEDAT PEKER MİTİNGİ

Rize'de tartışılan miting faaliyetinin sorumlusu biz değiliz. Bazı yerlerde de görüyorum bazı pankartlar açılıyor. Bunlarla partimizin herhangi bir ilgisi olamaz. AK Parti Genel Merkezi'nin dinlenmesine dönük bir takım teşebbüslerle karşı karşıya kalıyoruz. Böyle yapılar var ama şimdiye kadar başarılı olamadılar. 

Bir takım Twitter fenomenleri Nokta Dergisi'nin genel yayın yönetmeni olmuş. Bir strateji heyetimiz var. Sadece son 2 günde 10 saate yakın çalıştı. Bizim toplantılarımızda not tutulur. İsim koyulmaz. Baştan aşağı hayal mahsulü bir şey.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim