• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Oluşan dev fıtık kapalıaAmeliyatla tedavi edildi

Oluşan dev fıtık kapalıaAmeliyatla tedavi edildi
Eski ameliyat yerinde dev fıtık gelişen şeker hastası kadın, kapalı yolla yapılan ameliyatla karnındaki şekil bozukluğundan bir günde kurtuldu.

Eski ameliyat yerinde dev fıtık gelişen şeker hastası kadın, kapalı yolla yapılan ameliyatla karnındaki şekil bozukluğundan bir günde kurtuldu. Batman'da Ayten İpek isimli 49 yaşındaki bayan hastanın karnında 2 yıl önce geçirdiği açık apandisit ameliyatı sonrası gelişmiş olan, 20X25 santimetrelik dev ameliyat fıtığı, özel bir hastanede yapılan kapalı yöntem ameliyatla başarılı şekilde tedavi edildi.

İki yıl önce açık yöntemle apandisit ameliyatı olan Ayten İpek isimli hasta, geçirdiği açık ameliyattan birkaç ay sonra ameliyat yerinde fark ettiği şişliğin giderek büyüdüğünü ifade etti. İpek; yürüdüğünde, merdiven çıktığında, öksürdüğünde ve ıkındığında karnının sağ yarısında beliren bu şişliğin zamanla giderek büyüdüğünü ve 25 santimetrelik çapa ulaştığını ifade etti.

Başvurduğu diğer sağlık merkezlerinde obez ve diabet hastası olduğu için ameliyat yapılmak istenmediğini ve devamlı ağrı kesici ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını anlatan hasta; son zamanlarda neredeyse karnının yarısının buraya toplandığını, karnının şeklinin bozulduğunu, oluşan şişliğin sertleşmeye başladığını ve zaman zaman bulantı kusma gibi şikayetlerinin eklendiğini, son bir aydır doğru dürüst tuvalete de çıkamadığını ifade etti.

En son tavsiye üzerine başvurduğu özel bir hastanedeki Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun tarafından yapılan kısa bir değerlendirme sonrası yatırıldığını, önce şekerinin düşürüldüğünü, ertesi gün de ameliyatının gerçekleştirildiğini ifade eden Ayten İpek, "Hastane ve doktorum Op. Dr. Tahir Atun'dan çok memnun kaldım. Karnımdaki fıtıktan ve şekil bozukluğundan kurtuldum. Ameliyattan dört saat sonra yemeğimi yedim, ağrım diğer ameliyatlarıma göre az oldu. Ameliyat izim ise görünmüyor. Bu bizim için bir nimet, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Bu tür ameliyatların üst düzey merkezlerde gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Tahir Atun ise "Artık bu tür ameliyatlar için halkımızın büyükşehirlere gitmesine, maddi ve manevi sıkıntılar çekmesine gerek yok. Gayet rahat ve konforlu bir şekilde hastanemizde bu tür ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Burada bir başka önemli husus da kapalı ameliyat olmanın ne kadar önemli olduğudur. Hastamız, eğer apandisit ameliyatını açık değil de kapalı olsaydı bu durumu yaşamayacaktı. Bu da son derecede önemli bir husustur." diye konuştu.

Cihan

Oluşan dev fıtık kapalıaAmeliyatla tedavi edildi

Oluşan dev fıtık kapalıaAmeliyatla tedavi edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim